Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemas sporta veidu federācijas 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu programmu piedāvā papildināt ar Ziemeļu divcīņas sacensībām sievietēm, sinhrono daiļslidošanu un vairākām jauktām sacensībām.


Federāciju priekšlikumi ir iesniegti Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK), kas par spēļu programmas paplašināšanu varētu lemt izpildkomitejas sēdē šā gada jūlijā, ziņo specializētais portāls "insidethegames.biz".

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) iesniegusi priekšlikumu tuvākajās olimpiskajās spēlēs iekļaut frīstaila "big air" sacensības abu dzimumu sportistiem, kā arī jaukto tramplīnlēkšanas komandu sacensības un Ziemeļu divcīņu sievietēm.

Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) gribētu aizvadīt olimpiskās sacensības jaunā komandu disciplīnā šorttrekā un sinhronās daiļslidošanas sacensības, bet Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) piedāvā olimpisko spēļu programmā iekļaut jauktās komandu sacensības diviem sportistiem – Phjončhanas spēlēs notika stafete ar četriem dalībniekiem, divām sievietēm un diviem vīriešiem.

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) piedāvā uzreiz sešas jaunas disciplīnas – sieviešu divniekus, sprintu sievietēm, vīriešiem un divniekiem, kā arī dabiskās trases sacensības sievietēm un vīriešiem, bet Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) vēlas savu programmu papildināt ar vienu jaunu disciplīnu – jaukto komandu sacensībām.

Kērlinga un hokeja federācijas priekšlikumus par jaunu disciplīnu iekļaušanu olimpisko spēļu programmā nav iesniegušas.

Kā zināms, Phjončhanas olimpisko spēļu programmā debitēja jaukto komandu sacensības kērlingā un kalnu slēpošanā, masu starts ātrslidošanā un "big air" sacensības snovbordā.

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu rīkotāji jau paziņojuši, ka neplāno aizvadīt sacensības jaunos sporta veidos, līdz ar to bendijam un ziemas alpīnismam nav izredžu kļūt par olimpiskajiem veidiem, norāda "insidethegames.biz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!