Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņujorkas "Knicks" šovasar būs jāpieņem svarīgs lēmums – vai piedāvāt savainotajam latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim maksimāli iespējamo līgumu, tomēr viņa smagais ceļgala savainojums liek par to nopietni padomāt, raksta portāla "bleacherreport.com " žurnālists Jarons Veicmans.

Jau ziņots, ka Porziņģis februāra sākumā pārrāva ceļgala krusteniskās saites, un parasti no šādām traumā atveseļošanās ilgst aptuveni deviņus mēnešus. Porziņģim šobrīd ar "Knicks" noslēgts tā sauktais debitantu līgums, kas ir spēkā līdz 2018./2019. gada sezonas beigām. Šosezon basketbolistam līgums ienes 4,5 miljonus dolāru, bet nākam – 5,7 miljonus dolāru. Šim līgumam beidzoties, "Knicks" varēs piedāvāt Porziņģim krietni ienesīgāku summu – maksimums 25% apmērā no komandas kopējā spēlētāju piesaistei atvēlētā budžeta. Ja abas puses nespēs vienoties par jaunu līgumu, basketbolistam klubs piedāvās kvalifikācijas līgumu 7,5 miljonu dolāru vērtībā.

"Bleacherreport.com" raksta, ka "Knicks" varēs piedāvāt piecu gadu līgumu, kura vērtība būs aptuveni 157 miljoni dolāru. Līdz ar to tas nozīmētu, ka "Knicks" ar latvieti rēķinās ilgtermiņā, turklāt viņu uzskatītu par komandas pamatakmeni ceļā uz uzvarām.

"Viņš viennozīmīgi ir kļuvis par svarīgu komandas un Ņujorkas sastāvdaļu, bet mēs šo jautājumu risināsim tad, kad tam būs piemērots brīdis," stāstīja "Knicks" komandas ģenerālmenedžeris Skots Perijs.

"Knicks" kluba vadība var nogaidīt un vēl šovasar nepiedāvāt Porziņģim līgumu. Viņa atgriešanās laukumā varētu būt ap nākamajiem Ziemassvētkiem, tāpēc atlikušajā sezonas laikā varētu novērtēt latvieša varējumu laukumā pēc traumas izārstēšanas. Tomēr basketbolisti ir cilvēki ar emocijām. "Knicks" pašreizējai vadībai vajadzēja pacensties, lai uzlabotu attiecības ar Porziņģi, jo iepriekšējais prezidents Fils Džeksons tās pamatīgi sabojāja, gandrīz viņu aizmainot. Tāpēc kluba interesēs būtu jau šosezon noslēgt līgumu ar Porziņģi, tādējādi pierādot, ka viņš ir svarīgs klubam, neraugoties uz pašreizējo traumu, raksta portāls.

Perijs Ziemeļamerikas žurnālistiem skaidroja, ka mūsdienās spēlētāji no krustenisko saišu savainojuma atgriežas pietiekami augstā līmenī. "Mēs ļoti uzticamies mūsu mediķu grupai un esam pārliecināti, ka viņš veiks pilnvērtīgu atveseļošanos," skaidroja Perijs.

"Izanalizējot visus plusus un mīnusus, kļūst skaidrs, ka "Knicks" nav pārāk daudz iespēju," raksta Veicmans. "Lai arī krustenisko saišu savainojums liek bažīties, tomēr "Knicks" nevajadzētu būt problēmām līgumā iekļaut punktu, kas ļautu aizstāvēt kluba intereses. Viņi var pazaudēt pārāk daudz, nepiedāvājot līgumu jau šosezon. Viņiem ir jāriskē."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!