Foto: LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" VTB Vienotās līgas spēlē sestdien savā laukumā ar rezultātu 80:90 (18:21, 16:29, 20:16, 26:24) zaudēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai.

Līdz ar to Rīgas komandai pārtrūka trīs uzvaru sēriju VTB Vienotajā līgā, kā arī astoņu uzvaru sērija visu turnīru ietvaros.

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un trim pārtvertām bumbām bija meksikānis Alekss Peress, 16 punktus pievienoja Kristaps Janičenoks, 12 punktus guva Kaspars Bērziņš, bet ar 11 punktiem atzīmējās Artis Ate.

"Zeņit" uzvaru ar 31 punktu kaldināja amerikānis Kails Kuričs.

Mača sākumā iniciatīva piederēja viesiem, bet pirmās ceturtdaļas beigās, pateicoties Bērziņa diviem tālmetieniem, Rīgas klubs vispirms panāca neizšķirtu 15:15, bet pēc tam izvirzījās vadībā ar 18:17. Trejaci otrās ceturtdaļas sākumā realizēja arī Arnolds Helmanis, panākdams 21:21, taču ceturkšņa turpmākajā gaitā viesi pakāpeniski attālinājās un pirmo puslaiku uzvarēja ar 50:34.

Trīsarpus minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām rīdziniekiem izdevās panākt septiņu punktu deficītu (47:54), taču "Zeņit" neļāva pietuvoties tuvāk rezultātā un pirms spēles ceturtā nogriežņa komandas šķīra 12 punkti (54:66). Ceturtajā ceturksnī Sanktpēterburgas komanda turējās drošā attālumā, "VEF Rīga" nespējot lauzt cīņas gaitu un ciešot zaudējumu ar rezultātu 80:90.

"Zeņit" ar 12 uzvarām 16 mačos ieņem ceturto vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr "VEF Rīga" ar četriem panākumiem 15 spēlēs atrodas 11.pozīcijā starp 13 vienībām, taču tikpat uzvaru ir arī četrām augstāk esošām komandām.

Latvijas komanda bija uzvarējusi iepriekšējās trijās Vienotās līgas spēlēs, piedevām 12.februārī viesos pārsteidzoši ar 77:73 uzvarēja ULEB Eirolīgas klubu Maskavas apgabala "Himki".

Savukārt ņemot vērā arī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīru, rīdziniekiem bija astoņu uzvaru sērija.

Tikmēr "Zeņit", kas šosezon sekmīgi spēlē ULEB Eirokausā, kur jau ir sasniegusi ceturtdaļfinālu, iepriekšējās divās Vienotās līgas spēlēs bija zaudējusi. Vispirms "Zeņit" viesos ar 64:87 kapitulēja "Astana" komandai, bet pēc tam mājās ar 80:92 atzīstot arī "Himki" pārākumu. Tieši šis mačs, kas tika aizvadīts 15.februārī, Sanktpēterburgas komandai līdz šim bijis pēdējais oficiālais, līdz ar to "Zeņit" sestdien spēlēja pēc garas pauzes.

Pirmā apļa mačā "VEF Rīga" viesos sīvā cīņā zaudēja ar rezultātu 83:84, otrajā puslaikā izlaižot desmit punktu pārsvaru.

Iepriekšējās divas sezonas "Zeņit" rindās spēlēja bijušais "VEF Rīga" basketbolists Jānis Timma, kurš nu pārstāv Spānijas klubu Vitorijas "Baskonia". Tāpat "Zeņit" komandā ir spēlējis šī brīža "VEF Rīga" garākais spēlētājs Kaspars Bērziņš.

Jau otrdien "Zeņit" basketbolistiem viesos jāaizvada pirmā ULEB Eirokausa ceturtdaļfināla spēle pret Itālijas klubu Redžio di Emīlijas "Grissin Bon", abām komandām sacenšoties sērijā līdz divām uzvarām.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!