Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien, 2. martā, guva četrus punktus, bet viņa pārstāvētā Pirejas "Olympiacos" ULEB Eirolīgas 24. kārtas spēlē principiālā duelī papildlaikā uzvarēja citu Grieķijas basketbola grandu "Panathinaikos Superfoods", nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs.

"Olympiacos" pēdējā ceturtdaļā nenoturēja 12 punktu pārsvaru, tomēr beigās svinēja panākumu ar rezultātu 87:85 (16:18, 27:16, 19:16, 9:21, 16:14), ULEB Eirolīgā tiekot pie ceturtās uzvaras pēc kārtas. Šī uzvara Pirejas komandai pamatturnīrā garantēja vietu labāko astotniekā.

Abi Grieķijas grandi savā starpā šosezon tikās ceturto reizi, "Olympiacos" komandai gūstot pirmo panākumu.

Spēles 18. minūtē "Olympiacos" bija vadībā ar 43:30, bet pirms pēdējās ceturtdaļas bija priekšā ar 62:50. Tomēr turpinājumā krietni labāki bija mājinieki, kuri pamatlaika beigās veica septiņu punktu izrāvienu, no 64:70 panākot viena punkta pārsvaru. Tiesa, 55 sekundes pirms pamatlaika beigām neizšķirtu ar soda metienu panāca Vasilis Spanulis, atlikušajā laikā komandām punktus negūstot, tāpēc bija nepieciešams pagarinājums.

Tajā "Panathinaikos Superfoods" pēc trim minūtēm bija vadībā ar 81:78, taču Spanulis izcēlās ar divpunktu gājienu un precīzu sodu, bet Braiens Robertss iemeta tālmetienu un realizēja divus "sodiņus", panākot 86:82 viesu labā, šoreiz "Olympiacos" komandai pārsvaru nosargājot.

Strēlnieks spēlēja 15 minūtes un 37 sekundes, trāpot divus no trim divpunktu metieniem, bet aizmetot garām vienu trejaci. Tāpat saspēles vadītājs izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pārtvēra vienu bumbu. Latvietis šajā mačā arī nopelnīja trīs piezīmes un izprovocēja vienu pretinieku metienu, maču beidzot ar četriem efektivitātes rādītāja punktiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Robertss, bet Spanulis un Georgs Printezis pievienoja pa 15 punktiem katrs. Savukārt "Panathinaikos Superfoods" komandā Nikss Kalatess guva 23 punktus un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles, bet Džeimss Gists izcēlās ar 21 punktu.

Tikmēr citā mačā pērnā gada ULEB Eirolīgas čempione Stambulas "Fenerbahce Doguš" viesos ar 86:83 (20:20, 20:25, 28:20, 18:18) uzvarēja Madrides "Real" komandu.

Viesiem Kosts Sluks guva 20 punktus, bet Madrides komandā ar 15 punktiem izcēlās Džeisī Kerols.

Vēl vienā mačā Serbijas vienība Belgradas "Crvena Zvezda mts" mājās ar 80:76 (24:24, 16:13, 22:15, 18:24) uzvarēja spāņu klubu Malagas "Unicaja".

Šajā mačā mājiniekiem Teilors Ročestijs guva 21 punktu, bet "Unicaja" rindās ar 13 punktiem izcēlās Adams Vačinskis.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" no Spānijas savās mājās ar rezultātu 87:77 uzveica Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas. Timma guva piecus punktus, bet Mālmanis palika tukšā.

Tāpat piecus punktus guva un uzvaru svinēja Dairis Bertāns, bet viņa pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" no Itālijas savās mājās ar rezultātu 77:64 uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes". Savukārt Barselonas "Lassa" bez Rodiona Kuruca pieteikumā viesos ar 70:94 kapitulēja Kauņas "Žalgiris" komandai, lietuviešiem Eirolīgā izcīnot trešo uzvaru pēdējos četros mačos, kas turnīra tabulā ļauj ieņemt augsto ceturto vietu.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 19 uzvarām 24 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 17 panākumiem seko Pirejas "Olympiakos" un Stambulas "Fenerbahce Doguš". Krievijas un Grieķijas klubi jau ir nodrošinājuši sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr ceturtā ar 15 uzvarām ir Kauņas "Žalgiris", bet par uzvaru atpaliek Madrides "Real", Maskavas apgabala "Himki" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods".

Pirmo astotnieku ar 12 uzvarām noslēdz Telavivas "Maccabi FOX", kamēr tālāk ar 11 panākumiem seko Vitorijas "Baskonia", bet vēl par uzvaru atpaliek Malagas "Unicaja" un Belgradas "Crvena Zvezda mts".

Deviņi panākumi ir "Valencia Basket" un Bambergas "Brose" rēķinā, astoņas uzvaras iekrājusi Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kamēr pēdējās divas vietas ieņem Barselonas "Lassa" un Stambulas "Anadolu Efes" vienības, kurām ir attiecīgi septiņi un seši panākumi.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nebija paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu pirmo divu logu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!