Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia" ceturtdien izcīnīja svarīgu uzvaru ULEB Eirolīgā, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs.

"Baskonia" savās mājās ar rezultātu 87:77 (18:26, 26:13, 25:13, 18:25) uzveica Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas, kas ir viena no tiešajām Vitorijas kluba pretiniecēm par vietu "play-off".

Abi latvieši laukumā devās sākumsastāvā, Timmam šajā mačā gūstot piecus punktus, bet Mālmanim paliekot tukšā.

Timma spēlēja 16 minūtes un 37 sekundes, trāpot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. Tāpat viņš izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, šajā mačā nopelnot trīs efektivitātes rādītāja punktus.

Savukārt Mālmanis nospēlēja četras minūtes un astoņas sekundes, aizmetot garām vienīgo divpunktnieku. Tāpat viņš nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja vienu pretinieku pārkāpumu, kas viņam deva negatīvu efektivitātes punktu rādītāju -2.

"Baskonia" komandā ar 16 punktiem izcēlās francūzis Rodrigs Bobuā, bet 15 punktus pievienoja gruzīns Tornike Šengelija, kamēr "Himki" no zaudējuma neglāba Alekseja Šveda 23 gūtie punkti.

Spēle gāja kā pa viļņiem, jo "Baskonia" pēc pirmās ceturtdaļas zaudēja ar astoņiem punktiem, bet pēc puslaika jau bija vadībā ar 44:39, pirms pēdējās ceturtdaļas iekrājot solīdu 17 punktu pārsvaru 69:52, kuru beigās nosargāja.

Vitorijas komanda Eirolīgā pārtrauca divu zaudējumu sēriju, kamēr "Himki" iepriekšējos trīs mačos šajā turnīrā bija uzvarējusi.

Piecus punktus ceturtdien guva arī Dairis Bertāns, bet viņa pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" no Itālijas savās mājās ar rezultātu 77:64 (17:17, 27:12, 14:16, 19:19) uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Bertāns spēlēja 16 minūtes un 38 sekundes, trāpot vienu no pieciem tālmetieniem un abus "sodiņus". Tāpat viņš izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja piezīmi un izprovocēja vienu pretinieku pārkāpumu, kas viņam deva vienu efektivitātes rādītāja punktu.

Milānas komandā, kas ULEB Eirolīgā pārtrauca divu neveiksmju sēriju, ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Amats Bajē, kamēr turnīra pastarītei "Anadolu Efes" 19 punktus sameta Sonijs Vīmss.

Vēl vienā mačā Rodions Kurucs nebija Barselonas "Lassa" pieteikumā, bet Spānijas vienība viesos ar 70:94 (15:19, 19:25, 16:26, 24:20) kapitulēja Kauņas "Žalgiris" komandai, lietuviešiem Eirolīgā izcīnot trešo uzvaru pēdējos četros mačos, kas turnīra tabulā ļauj ieņemt augsto ceturto vietu.

"Žalgiris" rindās šajā mačā 21 punktu sameta Aksels Tupāns, bet Kevins Pangoss pievienoja 18 punktus. Savukārt "Lassa" komandu no zaudējuma neglāba Pjēra Oriolas 18 punkti.

"Lassa" basketbolisti ULEB Eirolīgā cieta piekto zaudējumu pēc kārtas un septīto pēdējos astoņos mačos.

Turnīra līdere Maskavas CSKA vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā, viesos ar rezultātu 93:73 (22:18, 30:18, 15:20, 26:17) sagraujot Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX".

Krievijas grandā, kas jau ir nodrošinājis sev vietu izslēgšanas spēlēs, Nando de Kolo guva 19 punktus, bet Telavivas vienībā ar 13 punktiem rezultatīvākais bija Noriss Kols.

CSKA izcīnīja septīto uzvaru pēdējos astoņos šajā turnīrā aizvadītos mačos.

Visbeidzot vēl vienā mačā "Valencia Basket" no Spānija savās mājās 86:70 (28:11, 9:23, 23:20, 26:16) uzvarēja Vācijas klubu Bambergas "Brose".

Alverto Avalde uzvarētājiem guva 18, bet Dejans Musli zaudētājiem 14 punktus.

Pēdējās trīs 24.kārtas spēles notiks piektdien, Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos" grieķu klubu derbijā viesojoties pie Atēnu "Panathinaikos Superfoods" komandas.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 19 uzvarām 24 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 16 panākumiem seko Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" un Stambulas "Fenerbahce Doguš", kas aizvadījušas pa 23 mačiem.

Tikmēr ceturtā ar 15 uzvarām 24 cīņās ir Kauņas "Žalgiris", kamēr par uzvaru atpaliek Madrides "Real", Atēnu "Panathinaikos Superfoods" un Maskavas apgabala "Himki", Spānijas un Grieķijas klubiem aizvadot pa 23 mačiem.

Pirmo astotnieku ar 12 uzvarām noslēdz Telavivas "Maccabi FOX", bet tālāk ar 11 panākumiem seko Vitorijas "Baskonia", bet vēl par uzvaru atpaliek cits Spānijas klubs Malagas "Unicaja".

Deviņi panākumi ir Belgradas "Crvena Zvezda mts", "Valencia Basket" un Bambergas "Brose" rēķinā, astoņas uzvaras iekrājusi Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kamēr pēdējās divas vietas ieņem Barselonas "Lassa" un Stambulas "Anadolu Efes" vienības, kurām ir attiecīgi septiņi un seši panākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!