Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēli uzsāka Sanantonio "Spurs" pamatsastāvā, taču tas neglāba komandu no zaudējuma.

"Spurs" basketbolisti ar rezultātu 116:121 savā laukumā piekāpās Ņūorleānas "Pelicans" vienībai, kas izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas. Savukārt Sanantonio komandai tas bija septītais zaudējums pēdējās 10 spēlēs.

Bertāns spēli uzsāka komandas pamatsastāvā un laukumā pavadīja 16 minūtes. Šajā laikā viņš realizēja abus izmestos trīspunktu metienus, vienu no trim soda metieniem, bet aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja trīs piespēles, bloķēja vienu metienu un vienreiz pārtvēra bumbu. Viņš arī nopelnīja divas piezīmes, bet latvieša "+/-" koeficents bija -2.

"Spurs" rindās rezultatīvākais bija Rūdijs Gejs, kurš guva 19 punktus, 18 punktus guva Dežonte Marejs, 17 punktus pievienoja Manu Džinobli, bet kopumā seši spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem. "Pelicans" sastāvā ar 26 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Entonijs Deiviss, 25 punktus pievienoja Džrū Holijeds, bet Režons Rondo guva 13 punktus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Spurs" ar 36 uzvarām un 26 zaudējumiem ir ceturtajā pozīcijā, bet "Pelicans" ar 35 uzvarām un 26 zaudējumiem ir vienu pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!