Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par karjeras beigām paziņojis vācu bobsleja stūmējs Kevins Kuske, kurš izcīnīja četras olimpiskās zelta medaļas.

Pašlaik 39 gadus vecais Kuske 1999.gadā pārgāja no vieglatlētikas uz bobsleju un savus lielākos panākumus guva pilota Andrē Langes ekipāžā. 2002.gadā olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā viņi bija čempioni divniekos, 2006.gadā Turīnā triumfēja gan divnieku, gan četrinieku sacensībās, bet 2010.gadā Vankūverā Kuske un Lange tika pie zelta divniekos un sudraba četrinieku sacensībās.

Tikmēr pasaules čempionātos viņi starp 2003. un 2009.gadu izcīnīja septiņus titulus - trīs divniekos un četrus četriniekos.

Kopš 2016./17.gada sezonas Kuske brauca Niko Valtera ekipāžā, viņiem 2017.gadā gūstot bronzu pasaules čempionātā četrinieku sacensībās, kā arī sudrabu nesenajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Pēc Phjončhanas Valters īpaši slavēja Kuski, sakot, ka viņa četrinieku ekipāžas sudraba iegūšanas iemesls bija labākais starta laiks ceturtajā braucienā.

2012.gadā žurnāls "Der Spiegel" vēstīja, ka Kuske treniņā 30 metru sprintu noskrējis 3,69 sekundēs, kamēr slavenais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts 2008.gadā Pekinas olimpisko spēļu zelta skrējienā pirmos 30 metrus veica 3,78 sekundēs.

Kā zināms, pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm karjeru noslēdza arī pazīstamākais latviešu bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!