Foto: Privātais arhīvs

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis divas nedēļas pēc ceļgala operācijas sācis pārvietoties bez kruķu palīdzības, liecina basketbolista sociālajos tīklos publicētā informācija.

Porziņģis 7. februāra spēlē pret Milvoki "Bucks" sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs aptuveni uz desmit mēnešiem. Latvietim pirms divām nedēļām tika veikta operācija, pēc kuras viņš pārvietojās ar kruķiem.

Otrdien liepājnieks sociālajā vietnē "Instagram" publicēja foto, kurā redzams, ka basketbolisti pārvietojas bez kruķu palīdzības, bet viņa kreisajai kājai uzlikta ortoze. Līdzās ar viņu ir spāņu fizioterapeits Manolo Validvjeso.

Everyday progress. 💪🏼

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on Feb 27, 2018 at 4:26pm PST

Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā. Traumas dēļ Porziņģis arī nepiedalījās NBA Zvaigžņu spēlē, kur viņam vajadzēja spēlēt Lebrona Džeimsa komandā.

Šajā sezonā Porziņģis 48 spēlēs vidēji guva 22,7 punktus. Turklāt ar vidēji 2,4 blokiem viņš vēl joprojām ir visas līgas līderis.

Porziņģis līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs un, visticamāk, izlaidīs arī nākamās NBA sezonas sākumu. Porziņģa un "Knicks" debitanta līmeņa līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, tomēr jau šajā vasarā "Knicks" būs tiesīgi piedāvāt Porziņģim daudzu gadu kontraktu, kas varētu pietuvoties 150 miljonu dolāru apmēram.

Iepriekš šosezon 29.novembrī Porziņģis guva potītes traumu. Kaut no malas epizode izskatījās šausminoša, latvieša veselības problēmas izrādījās nebūtiskas un viņš izlaida vien divas spēles. Savukārt decembrī viņš piespēles laikā pamežģīja kāju un arī izlaida sekojošās divas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!