Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nesodīs "Olympic Athletes of Russia" (OAR) hokeja izlasi par Krievijas himnas izpildīšanu apbalvošanas ceremonijas laikā Phjončhanā, kas faktiski ir SOK noteikumu pārkāpums, ziņo ārzemju mediji.

"Mēs saprotam, ka kas tika izdarīts saistībā ar milzīgu saviļņojumu pēc zelta medaļu iegūšanas ekstraordināros apstākļos," teikts SOK paziņojumā, kas nonācis aģentūras AP rīcībā.

Krievu hokejisti, kuri olimpiskā hokeja turnīra finālspēlē ar 4:3 pieveica Vācijas izlasi, Krievijas himnu nodziedāja akapella.

OAR izlases uzbrucējs Iļja Kovaļčuks atzinies, ka hokejisti jau iepriekš vienojās par Krievijas himnas nodziedāšanu uzvaras gadījumā. "Mēs zinājām, ka dziedāsim himnu, ja uzvarēsim," hokejistu citē aģentūra "Reuters". "Tas mums daudz ko nozīmē. Mēs nebijām uzvarējuši olimpiādē kopš 1992. gada, tas ir ļoti sen, un mēs par to sapņojām. Es kopš piecu gadu vecuma, kad sāku nodarboties ar hokeju, gribēju uzvarēt olimpiskajās spēlēs."

Ārzemju mediji norāda, ka Krievijas himnas atskaņošana laukumā uzreiz pēc spēles ir SOK aizlieguma pārkāpums.

Kā zināms, pēc šīs valsts sportistiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs bija aizliegts izmantot valsts simboliku, bet viņu uzvaras gadījumā atskaņoja Olimpisko himnu un pacēla Olimpisko karogu. Tas notika divreiz – zelta medaļas Phjončhanā izcinīja daiļslidotāja Alīna Zagitova un OAR hokeja izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!