Foto: AFP/Scanpix/LETA
100 gadu vecumā miris pasaulē vecākais olimpiskais čempions, sers Dērvords Noulzs, vēsta Bahamu salu mediji.

Dērvords Noulzs, kurš pagājušā gada novembrī atzīmēja 100. dzimšanas dienu, triumfēja 1964. gada Tokijas olimpisko spēļu burāšanas sacensībās. Mūžībā viņš aizgāja Nasavas slimnīcā no nieru mazspējas, klātesot ģimenei, raksta "Bahamas Tribune".

Burāšanai Dērvordu pievērsa viņa tēvs, un pirmo starptautisko uzvaru viņš icīnīja 1946. gadā, Kubā uzvarot pasaules čempionātā. Nākamajā gadā Noulzs kopā ar Slounu Faringtonu so panākumu atkārtoja jau Losandželosā.

Tā kā Bahamu salām nebija savas olimpiskās komandas, 1948. gada spēlēs Londonā Noulzs pārstāvēja Lielbritāniju, bet aiznākamajā olimpiādē 1956. gadā Melburnā jau pārstāvēja savu dzimteni un ieguva Bahamu salām pirmo olimpisko medaļu, kopā ar Faringtonu izcīnot trešo vietu. Pēc astoņiem gadiem Tokijā Noulzs kopā ar Sesilu Kuku kļuva par olimpiskajiem čempioniem.

Kopumā Noulzs piedalījās astoņās olimpiskajās spēlēs, pēdējā bija 1988. gadā Seulā, kad leģendārais burātājs jau bija 69 gadus vecs.

1996. gadā Noulzam piešķīra bruņinieka titulu.

Par vecāko olimpisko čempionu Noulzs kļuva 2016. gada maijā, kad 102 gadu vecumā aizsaulē devās ungāru ūdenspolo spēlētājs Šandors Taričs. Pēc Noulza nāves par vecāko dzīvo olimpisko čempioni ir kļuvusi 97 gadus vecā somiete Lidija Videmane, 1952. gada olimpisko spēļu čempione distanču slēpošanā, raksta portāls "insidethegames.biz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!