Foto: LETA

Latvijas tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā zaudējusi piecas vietas un šobrīd atrodas 21. pozīcijā, kamēr Jeļena Ostapenko saglabā savu rekordaugsto sesto pozīciju, bet ranga līderes godu atguvusi rumāniete Simona Halepa.

Iepriekšējā nedēļa Sevastovai bija svarīga, jo pērn viņa Dubaijas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, turklāt toreiz tam bija "Premier 5" kategorija, kamēr šogad tās bija parastas "Premier" sacensības. Sevastova pērn nopelnīja 350 ranga punktus, bet šogad par spēlēšanu pirmajā kārtā ieguva tikai vienu punktu.

Līdz ar to Sevastova zaudējusi piecas vietas un noslīdējusi uz 21. pozīciju. Pirms divām nedēļām viņa vēl atradās savā rekordaugstajā 15. vietā.

Tiesa, nākamajā nedēļā Sevastova atgriezīsies ranga pirmajā divdesmitniekā, jo austrāliete Ešlija Bārtija šajā nedēļā neaizstāvēs savus pērn izcīnītos punktus par uzvaru Kualalumpuras WTA "International" turnīrā.

Jeļena Ostapenko jaunākajā WTA rangā saglabājusi sesto vietu, uz kuru viņa pacēlās pirms četrām nedēļām, veicot vienas pozīcijas kāpumu un labojot savu personisko rekordu.

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā pakāpusies par trim vietām un ieņem 273.pozīciju. Tikmēr 17 gadus vecā Vismane pakāpusies par divām pozīcijām un ir planētas 871.rakete, vēl viena septiņpadsmitgadniece Alise Čerņecka saglabā savu 1032.pozīciju, bet 18 gadus vecā Irina Ļapustina par četrām pozīcijām pakāpusies uz 1088.vietu.

Pasaules ranga līderpozīciju atguvusi Simona Halepa, kura to zaudēja pirms četrām nedēļām, Austrālijas atklātā čempionāta finālā piekāpjoties Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņacki, kura līdz ar uzvaru kļuva par pirmo raketi. Šajā nedēļā Vozņacki turnīros nestartēja, līdz ar to Halepai bija iespēja atgūt līderpozīciju. Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8. oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Trešo pozīciju rngā saglabā spāniete Garvinje Mugurusa, ceturtā ir Ukrainas pārstāve Eļina Svitoļina. Piektā ir čehiete Karolīna Plīškova, bet uzreiz aiz viņas ir Ostapenko. Septītā ir francūziete Karolīna Garsija, kamēr astoto pozīciju ieņem pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa. Uz devīto vietu pakāpusies čehiete Petra Kvitova, uz desmito vietu nobīdot vācieti Angeliku Kerberi.

Svitoļina sestdien triumfēja Dubaijas WTA "Premier" turnīrā, bet par Budapeštas WTA "International" sacensību čempioni kļuva Beļģijas tenisiste Alisone van Ujtvanka, kura rangā no 80.pozīcijas pakāpusies uz 50.vietu.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko no no rekordaugstās 32. vietas atkāpusies uz 36. pozīciju. Pagājušajā nedēļā viņa sasniedza 32.vietu, ko iepriekš ieņēma arī pērnā gada jūlijā. Ostapenko pērn triumfēja zemākas kategorijas WTA "Premier" turnīros Sanktpēterburgā un Štutgartē, tajos abos nopelnot pa 470 punktiem, kas bija viņas līdz šim augstvērtīgākais punktu guvums vienās sacensībās, bet aizpagājušajā svētdienā Dohā izcīnītā uzvara viņai atnesa 900 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Tikmēr Sevastova par 18 vietām atkāpusies uz 127. pozīciju, Marcinkēviča ieņem 196. vietu, bet Ļapustina atguvusi vienu vietu un ir 1228. pozīcijā.

Ostapenko duetā ar Sevastovu pagājušajā nedēļā zaudēja Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā. Kā zināms, abas Latvijas tenisa zvaigznes pirmoreiz vienā pārī dubultspēlēs spēlēja mēneša sākumā, kad ar ļoti labu sniegumu guva divas uzvaras Federāciju kausa ietvaros Tallinā. Tagad abas tenisistes cenšas saspēlēties vēl vairāk, jo aprīlī Latvija aizvadīs "play-off" kārtu cīņā par vietu otrajā pasaules grupā, viesos spēkojoties ar Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!