Foto: AP/Scanpix/LETA

Pāris ASV un Kanādas hokeja izlases spēlētājiem pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm izdevies atrast darbu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), informē līgas klubi.

Kanādas olimpiskās hokeja izlases kapteinis Kriss Kellijs pēc olimpiādes ir kļuvis par Anaheimas "Ducks" spēlētāju. Līgums ar viņu noslēgts līdz sezonas beigām, un Kellija alga klubā būs 1,25 miljoni dolāru.

Phjončhanā sešās spēlēs Kellijs sakrāja trīs (2+1) rezultativitātes punktus un kļuva par olimpisko bronzas medaļnieku.

Šo sezonu Kellijs iesāka Amerikas Hokeja līgā (AHL), Otavas "Senators" fārmklubā.

Savukārt Kalgari "Flames" ir piesaistījuši citu Kanādas olimpiskās izlases spēlētāju, aizsargu Kodiju Golubefu. Arī ar šo 28 gadus veco spēlētāju līgums noslēgts līdz šīs sezonas beigām, un viņa alga būs 650 tūkstoši dolāru.

Bostonas "Bruins" komanda savā mājas lapā paziņojusi, ka noslēgusi līgumu ar ASV olimpiskās hokeja izlases kapteini Braienu Džontu. Līgums ar 39 gadus veco uzbrucēju noslēgts līdz šīs sezonas beigām un tā vērtība ir 700 tūkstoši ASV dolāru.

Džonta olimpiskajā turnīrā piedalījās visās piecās ASV izlases spēlēs, taču pie rezultativitātes punktiem netika un turnīru noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -4.

Kā ziņojām, ASV izlase Phjončhanā tika līdz ceturtdaļfinālam, kurā piekāpās Čehijai.

Kā zināms, Phjončhanas olimpiskajās spēlēs NHL hokejisti nevarēja piedalīties, bet AHL spēlētājiem tas netika liegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!