Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien tika laukumā vien pēdējā minūtē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda viesos ar 110:94 (25:20, 25:33, 26:21, 34:20) uzvarēja līgas vicečempioni Klīvlendas "Cavaliers", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Šī bija "Spurs" pēdējā spēle tā dāvētajā rodeo izbraukumā, kurā sešos mačos tika piedzīvotas četras neveiksmes.

Bertāns pēc komandas neveiksmju sērijas zaudējis vietu "Spurs" sastāvā un šoreiz laukumā tika vien brīdī, kad uzvara jau bija nodrošināta.

Aizvadītajā mačā trīs ceturtdaļas ritēja ļoti līdzīgi un tajās lielākais kādas komandas pārsvars bija astoņi punkti. Tomēr ceturtajā ceturtdaļā "Spurs" iemeta pirmos 11 punktus, tobrīd panākot 87:74 un novedot maču līdz uzvarai.

Rezultatīvākais "Spurs" komandā ar 27 punktiem bija Lemarkuss Oldridžs, kamēr 22 punktus sameta Denijs Grīns.

Savukārt Bertāns nospēlētajā 61 sekundē pie bumbas netika.

Latvietis šogad bija ieguvis stabilu vietu vienības sastāvā un iepriekšējā mačā, kurā viņš nospēlēja 14 minūtes, tika aizvadīts otrs mazākais spēles laiks 2018.gadā. Savukārt tagad pēc neveiksmīgām vairākām iepriekšējām cīņām latvietis tik maz nospēlēja pirmoreiz kopš 28.decembra spēles ar Kristapa Porzinģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks" vienību.

Vismaz pāris sekundes Bertāns laukumā bijis katrā mačā kopš 3.novembra.

Tikmēr "Cavaliers" komandu no neveiksmes neglāba Lebrona Džeimsa 33 punkti, 13 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

"Spurs" ar 36 uzvarām 61 spēlēs atgriezās trešajā vietā Rietumu konferencē, kamēr "Cavaliers" ar 35 uzvarām 59 cīņās ir trešajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA. Kā vēstīts, Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis 7.februārī sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!