Foto: facebook.com/hkrigaofficial/

"Rīgas" komanda svētdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) piekāpās Maskavas "Krasnaja armija" vienībai.

Rīgas komanda cietusi sešus zaudējumus pēc kārtas, tajā skaitā arī šosezon pēdējās četrās izbraukuma spēlēs.

"Rīga" pirmo reizi mačā kapitulēja divas minūtes pirms pirmā perioda beigām, bet vēl trīs ripas Jāņa Vora sargātajos vārtos "Krasnaja armija" iemeta trešās trešdaļas pirmajās septiņās minūtēs.

Kā vēstīts, sestdien "Rīga" ar 3:10 zaudēja "Krasnaja armija" komandai, ar desmit ielaistiem vārtiem sasniedzot sezonas antirekordu. Pirms tam šonedēļ "Rīga" divreiz viesos zaudēja arī Maskavas "Dinamo" komandai.

Sezonas noslēdzošos četrus mačus izslēgšanas turnīrā neiekļuvusī Latvijas vienība aizvadīs savā laukumā, pa divām reizēm spēkojoties ar Stupino "Kapitan" un Čehovas "Ruskije vitjazi" vienībām.

"Rīga" ar 49 punktiem 60 spēlēs ieņem 16.vietu starp 17 Rietumu konferences komandām, kamēr "Krasnaja armija" ar 124 punktiem ir piektā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!