Foto: F64

Latvijas bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens pēc 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm paziņoja par sportista karjeras beigšanu.

Dreiškenam pēdējās sacensības bija četrinieku starti Phjončhanas spēlēs, kur viņš kopā ar pilotu Oskaru Melbārdi un stūmējiem Jāni Strengu un Arvi Vilkasti izcīnīja piekto vietu. Savukārt divnieku sacensībās viņš nepiedalījās.

"Par 99 % šis bija mans pēdējais brauciens. Varbūt kādi brīnumi notiek pēc pārrunām ar komandu, bet tas, ka varētu vēl piedalīties sacensībās, ir ļoti niecīgs procents. Tas lēmums pamazām sezonas laikā jau brieda. Paliek jau grūti. Šī jau bija 14. vai 15. ziema prom no mājām. Bērni aug, gribas redzēt kaut ko no tā. Šogad mājās labi ja nedēļu esmu bijis," pēc sacensībām Latvijas žurnālistiem teica Dreiškens.

Dreiškena balsī bija dzirdams rūgtums par četrinieku sacensību noslēgumu.

"Ja mēs sezonā būtu braukuši pa 15. vietu un tagad būtu izcīnījuši piekto, tad tas būtu lēciens uz augšu un mēs par to priecātos. Taču mēs paši un līdzjutēji zinājām, ko vēlamies sasniegt. Piektā vieta arī jāizcīna. Nav tā, ka mēs palikām piektie, bet šo pozīciju izcīnījām. Kaut kas ir padarīts, bet ne līdz galam," sacīja pieredzējušais sportists.

Dreiškens šajās olimpiskajās spēlēs bija Latvijas delegācijas karognesējs atklāšanas ceremonijā. Šīs viņam bija ceturtās olimpiskās spēles karjerā.

Iepriekšējā olimpiādē Sočos Dreiškens ar partnerim kļuva par olimpiskajiem vicečempioniem četrinieku ekipāžām, bet pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām viņa komandai pienākas zelts četriniekos un bronza divniekos.

Tāpat 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Dreiškens ieņēma sesto vietu divniekos un desmito četriniekos Jāņa Miņina pilotētajās ekipāžās, bet 2010.gadā Vankūverā bija astotais divnieku sacensībās ar pilotu Edgaru Maskalānu. Tāpat Dreiškens ir 2016 .gada pasaules čempions četrinieku sacensībās, kā arī pasaules meistarsacīkstēs ir ticis pie viena sudraba un divām bronzas medaļām, kamēr Eiropas čempionātos viņam ir piecas medaļas, tostarp divas zelta.

Dreiškens pirms bobslejista karjeras profesionālā līmenī spēlēja basketbolu klubā Gulbenes "Buki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!