Foto: Romans Kokšarovs

Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins sestdien piedalījās centrālajā atrāvienā un no tā tika noķerts kā pēdējais pavasara klasiku velobraucienus atklājošajā "Omloop Het Nieuwsblad" sacīkstē, kurā ieņēma 93. vietu.

Jau pašā sacīkšu sākumā no peletona aizbēga astoņi sportisti, turklāt ātri vien viņiem pievienojās vēl divi, starp kuriem viens bija "Bora - Hansgrohe" komandu pārstāvošais Saramotins. Pēc pirmās stundas bēgļu pārsvars bija aptuveni piecas minūtes, bet vēl 70 kilometrus pirms 196,2 kilometrus garās distances beigām sešu atlikušo līderu pārsvars bija minūte un 40 sekundes.

Aptuveni 45 kilometrus pirms beigām Saramotins bija palicis par vienīgo līderi un drīz vien viņu noķēra, tomēr uzreiz pēc tam Latvijas veterāns uz desmit minūtēm devās vēl vienā atrāvienā, ļaujot saviem komandas biedriem turpināt atpūsties peletonā.

Turpmākajā distancē regulāri mainījās līderi, noslēgumā sekmīgākajam esot "Astana" vienības dāņu braucējam Mikālam Valgrenam.

Zīmīgi, ka vēl tikai piektdien "Astana" vienības ģenerālmenedžeris Aleksandrs Vinokurovs atklāja, ka Kazahstānas valdība neesot veikusi solīto dotāciju, līdz ar to netiek izmaksātas algas un vienības nākotne šobrīd ir kritiska.

Otrais sestdien palika polis Lukašs Visnovskis ("Sky"), kuram sekoja beļģis Seps Vanmarke ("EF Education First-Drapac p/b Cannondale").

Tikmēr Saramotins finišēja 12 minūtes un 16 sekundes vēlāk, ieņemot 93.vietu.

Iepriekšējos divus gadus šajā velobraucienā bija triumfējis beļģis Gregs van Avermāts, kurš šoreiz palika 50.vietā.

Šī ir otrā reize šonedēļ, kad Latvijas riteņbraucēji spīdēja Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres sacīkstē. Kā zināms, trešdien Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" komandas piedalījās Abū Dabī daudzdienu velobrauciena pirmā posma centrālajā atrāvienā.

Turpat sestdien norisinājās arī velobrauciens dāmām "Omloop Het Nieuwsblad" (UCI kat.1.1), Norvēģiju pārstāvošajai latvietei Vitai Heinei no "Hitec Products" vienības ieņemot 55.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!