Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas čempione Rīgas "Celtnieks" sestdien Baltijas handbola līgas regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā viesos nospēlēja neizšķirti 24:24 (11:11) ar Lietuvas klubu Kauņas "Granitas-Karys", neiekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Pirms šī mača "Celtnieka" handbolistus no ceturtajā pozīcijā esošās Kauņas komandas šķīra divi punkti, līdz ar to Latvijas komandai izslēgšanas turnīra sasniegšanai vajadzēja izcīnīt uzvaru, bet neizšķirts liedza rīdziniekiem iekļūt ceturtdaļfinālā.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar septiņiem gūtiem vārtiem bija Artūrs Lazdiņš.

Abu komandu pirmajā savstarpējā duelī Latvijas vienība uzvarēja ar rezultātu 29:27.

Tikmēr Latvijas vicečempione Dobeles "Tenax", kas jau bija nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, viesos ar rezultātu 24:29 (10:14) piekāpās Igaunijas vienībai "Viljandi".

Dobelniekiem ar septiņiem precīziem metieniem izcēlās Oskars Ajārs.

Baltijas līgas A apakšgrupā līdere ar maksimālajiem 16 punktiem astoņās spēlēs ir Somijas komanda Rīhimeki "Cocks", kamēr "Tenax" un Klaipēdas "Dragunas" handbolisti nopelnījuši pa desmit punktiem, bet Lietuvas vienībai jāaizvada vēl divi mači.

Septiņus punktus guvusi Viļņas "Šviesa" komanda, bet apakšgrupā tabulu ar attiecīgi sešiem un trim punktiem noslēdz Igaunijas vienības "Viljandi" un "Kehra"/"Horizon Pulp&Paper".

Savukārt B apakšgrupā līdere ar 16 punktiem desmit mačos ir Minskas SKA komanda, kurai ar 14 punktiem deviņās cīņās seko Igaunijas komanda Pilvas "Serviti" un Zaporožjes ZTR no Ukrainas. Tikmēr septiņi punkti ir Kauņas "Granitas-Karys" handbolistiem, piecus punktus nopelnījuši "Celtnieka" vīri, bet "Tallinn" rēķinā ir divi punkti.

Šīs sezonas Baltijas līgā startē 12 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības iekļūs ceturtdaļfinālā.

"Celtnieka" komanda iepriekšējā Baltijas līgas sezonā savā apakšgrupā palika sestā un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Savukārt "Tenax" vienība bija trešā savā apakšgrupā un ceturtdaļfinālā divu spēļu summā zaudēja Minskas SKA.

Pavasarī jau otro gadu pēc kārtas par Baltijas līgas čempioni kļuva Somijas komanda Rīhimeki "Cocks", kas finālspēlē ar 20:18 pieveica pērnās sezonas debitanti Zaporožjes ZTR no Ukrainas. Savukārt bronzas medaļas izcīnīja Baltkrievijas vienība Minskas SKA, kas labāko trijniekā bijusi piecās no pēdējām sešām sezonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!