Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja ekipāžas, ko pilotē Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis, svētdien noslēdza olimpiskās sacensības četriniekos, izcīnot attiecīgi piekto un 10. vietu.

Sīva cīņa bija par katru pozīciju labāko sešiniekā, un Oskaram Melbārdim /Daumantam Dreiškenam/Arvim Vilkastem/Jānim Strengam ar teicamu ceturto braucienu izdevās atgriezties piektajā pozīcijā, ko viņš pazaudēja pēc trešā brauciena. Ne pārāk veiksmīgu ceturto braucienu aizvadīja kanādietis Kriss Springs, kas ļāva Latvijas ekipāžai uzlabot savu situāciju kopvērtējumā, taču uz vēl augstāku vietu neļāva pacelties šveicietis Riko Peters, kuram arī izdevās labs noslēdzošais mēģinājums.

Oskars Ķibermanis/Jānis Jansons/Helvijs Lūsis/Matīss Miknis šīs sacensības noslēdza ar labu ceturto braucienu, ar kuru atgriezās labāko desmitniekā.

Nenotveramā attālumā pēc trim braucieniem bija izvirzījies vācietis Frančesko Frīdrihs, atļaujot konkurentiem cīnīties tikai par zemāka kaluma medaļām, un atkal bobslejā sanāca dalīta medaļu pozīcija. Pēdējā braucienā pieļaujot dažas kļūdas, mājinieks Junjons Vons tajā piekāpās vācietim Niko Valteram, taču summā abiem identisks rezultāts un dalīta otrā vieta.

Kā zināms, dalīta pirmā vieta Pjhončhanā bija bobsleja divnieku sacensībās.

Kā Latvijas sportistiem un pārējām ekipāžām veicās trešajā un ceturtajā braucienā, lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!