Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra bronzas medaļu ieguvējiem sestdien kļuva Kanādas valstsvienība.

Spēlē par trešo vietu Kanādas izlase ar rezultātu 6:4 (3:1, 0:0, 3:3) pārspēja Čehijas valstsvienību. Kanādas hokeja izlase tādējādi izcīnīja savu 16. medaļu olimpisko spēļu vēsturē. Tāpat kanādiešiem šī bija tikai trešā bronzas godalga.

Spēles devītajā minūtē Endrū Ebets vairākumā izvirzīja kanādiešus vadībā, bet 20 sekundes vēlāk Martins Ružička rezultātu izlīdzināja. Pusminūtes laikā tika gūti arī trešie vārti, Kanādai vadību atkal atgūstot Krisam Kellijam.

Otrajā periodā komandas vārtus neguva, bet trešajā trešdaļā Ebets panāca jau rezultātu 4:1. Šāds rezultāts nesaglabājās pat minūti, jo, Čehijai spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, Jans Kovāržs vienus vārtus atguva. 50. minūtē Kellijs izcēlās ar vēl vienu precīzu metienu, tad netika ieskaitīts čeha Martina Erata "gols", savukārt Vojteks Voļskis panāca jau četru vārtu pārsvaru Kanādai (6:2).

Čehijas izlase nepadevās un pēdējās četrās minūtēs mēģināja atspēlēties. Divus vārtus Romāns Červenka vēl ieraidīja Kanādas vārtos, bet ar to bija par maz. Čehijas izlase šoreiz palika bez godalgām.

Svētdien pulksten 6:10 pēc Latvijas laika finālā tiksies Olimpiskā atlētu komanda no Krievijas un Vācijas izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!