Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek - Segafredo" komandas sestdien izcīnīja 45. vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres ietvaros notiekošā Abū Dabī daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) ceturtajā posmā, kurā sportisti aizvadīja individuālo braucienu.

12,6 kilometrus garajā etapā uzvaru svinēja Roans Deniss (BMC), kurš finišēja pēc 14 minūtēm un 21 sekundes.

Tikmēr Skujiņš atpalika minūti un četras sekundes, kas viņu lika klasificēt 45.pozīcijā. Tieši virs viņa latvieša bija pirmajā etapā uzvarējušais norvēģis Aleksanders Kristofs ("UAE Team Emirates").

Kopvērtējumā par līderi kļuvis tieši Deniss, bet Skujiņš atkāpies uz 34.pozīciju, zaudējot minūti un vienu sekundi.

Jau ziņots, ka Skujiņš trešdien piedalījās pirmā posma centrālajā atrāvienā, uzvarot vienā no starpfinišiem un tādējādi iegūstot bonusa sekundes. Līdz ar to vēl pēc trešā etapa latvietis bija kopvērtējuma desmitniekā.

Velobraucienā, kas ilgs līdz svētdienai, iekļauti pieci posmi. Pirmie trīs etapi bija grupas braucieni pa līdzenumu. Sestdien sekoja individuālais brauciens, bet sacensību noslēgumā svētdien būs 199 kilometru garš posms, kura pēdējā daļa vedīs 14 kilometru garā kāpumā.

Kā vēstīts, 27. janvārī viņš Maljorkā triumfēja Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pirmās kategorijas velobraucienā "Trofeo Lioseta Andratx". Līdz šim tik agri neviens no Latvijas riteņbraucējiem nebija ticis pie uzvaras kādās no UCI kategorijas sacensībām, turklāt Skujiņš pirmās kategorijas viendienu velobraucienā triumfēja pirmoreiz karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!