Foto: F64
Latvijas distanču slēpotājam Indulim Bikšem pēc Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pieveiktiem 50 kilometriem bijis liels nogurums, jo smagajā trasē atstāti visi spēki,, ka nav bijušas pat nekādas emocijas pēc finiša.

Bikše sestdien Phjončhanas olimpisko spēļu priekšpēdējā dienā pievārēja 50 kilometru distanci, ieņemot 57. vietu. Finišu sasniedza 60 sportisti, vēl trīs tika apdzīti pa apli, bet seši izstājās. Bikše tikai otro reizi mūžā veicis 50 km, turklāt pirmo riezi klasiskajā solī. Bikše netika apdzīts par apli, un tādējādi izvairījās no noņemšanas no trases.

"Var teikt, ka pievārēju distanci, jo vienu brīdi bija šaubas par finišēšanu. Kādā 30. kilometrā muguru saka raut krampī un palika grūti slēpot. Tad likās, ka nefinišēšu. Cerēju, ka vienā brīdī paliks vieglāk, bet "neatlaida" ne mirkli," par grūtībām trasē sacīja Bikše.

Latvijas slēpotājs norādīja, ka trase bijusi smaga, solis bijis lēns, tas radījis papildus grūtības pēdējos kilometros. Turklāt trasē bijis "netīrais" sniegs, kas nav veicinājis slīdamību.

Līdzīgi kā citi slēpotāji, Bikše distances gaitā mainījis slēpes. Otrajā maiņā sportists gan pieļāvis kļūdu, dodoties uz vēl vienu apli. Viņš cerējis, ka slēpes vēl slīdēs normāli, tomēr neilgi pēc iziešanas no stadiona slīdamība pasliktinājusies. Nācies slēpot to apli līdz galam, tad tikai mainīt slēpes, un pēc tam ātrums pieaudzis.

"Nenožēloju, ka startēju. Vairāk nožēlotu, ja nestartētu, un tad domātu, kā būtu veicies. Gribējās finišēt, jo nefinišēt nav labi, tad vienmēr var meklēt attaisnojumu. Kādas bija emocijas finišā? Nekādas. Bija nogurums. Trasē izliku visus spēkus. Nebija palikušas pāri emocijas," piebilst 22 gadus vecais sportists.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Bikše startēja vēl divās disciplīnās. 15 km slēpojumā brīvajā stilā viņš ieņēma 65 vietu, bet sprintā ierindojās 63. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!