Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar saviem stūmējiem nespēj rast skaidrojumu, kādēļ Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku sacensību pirmajā dienā ekipāžai bijuši vāji starta laiki.

Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Helviju Lūsi neveiksmīgi veica pirmo braucienu, ieņemot vien 15. vietu, bet otrajā sasniedza septīto labāko laiku un pakāpās uz desmito pozīciju. Pirmajā braucienā Latvijas otrajai ekipāžai bija 13. labākais starta laiks, otrajā – desmitais, tomēr abos gadījumos sasniegtais startā krietni atpalika no pērn Korejā pašu sasniegtiem rezultātiem.

"Abi braucieni bija normāli. Bija kļūdas, bet neteikšu, ka lielas un rupjas. Bet par to startu... Nav skaidrojuma, varbūt treneri varēs izskaidrot. 13. laiks startā... Mēs neesam vācieši, lai ar 13. labāko startu trases lejā varētu trijniekā iebraukt. Ar to jārēķinās," sacīja Ķibermanis.

Ķibermanis atzina, ka šajos braucienos jau labāk veicis pirms tam sev tik neērto otro virāžu, kas neļāva pacīnīties par augstākām pozīcijām divniekos. "Kā teicu, kopumā normāli braucieni. Līdz perfektam tālu, bet ir normāli divi braucieni."

Skaidrojumu vājajam starta laikam nespēja rast arī Ķibermaņa stūmēji. "Nav izskaidrojuma. Ja fiziski justos slikti, tad (vēl varētu saprast), bet mēs visi četri jūtamies labi. Jā, esam samainīti bobā (sēdēšanas secība), bet tas neko nemaina. Rīt būs jauna diena, jaunas sacensības. Jāsakārto galva. Cīnīsimies un kāpsim augstāk, apņēmīgs ir Ķibermaņa augumā raženākais stūmējs Jansons.

Ziņots, ka Phjončhanas olimpisko spēļu sacensību pirmajā dienā pēc diviem braucieniem Latvijas labākā ekipāža Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens/ Jānis Strenga/Arvis Vilkaste ieņem dalītu piekto vietu. No trešās vietas Melbārdi šķir 0,31 sekunde, bet no līdera Frančesko Fridriha – 0,66 sekundes.

Bobsleja četrinieku pēdējie divi braucieni notiks svētdien. Trešais brauciens sāksies pulksten 2:30 pēc Latvijas laika, bet izšķirošais ceturtais brauciens sāksies pulksten 4:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!