Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis kritiski vērtēja veikumu Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku sacensību pirmajā dienā, pēc kuras Latvijas labākais kvartets ieņem dalītu piekto vietu.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Jāni Strengu un Arvi Vilkasti pirmajā braucienā sasniedza ceturto labāko laiku, bet otrajā bija tikai 12. vietā, kopvērtējumā ar vēl divām ekipāžām pagaidām dalot piekto vietu. No trešās vietas Melbārdi šķir 0,31 sekunde, bet no līdera Frančesko Fridriha – 0,66 sekundes.

Otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Helviju Lūsi neveiksmīgi veica pirmo braucienu, ieņemot vien 15. vietu, bet otrajā sasniedza septīto labāko laiku un pakāpās uz desmito pozīciju.

"Klasika, kā saka. Kā divniekos, tā tagad četriniekos kļūdījos otrajā virāžā, tad vēl lejā kļūdas... Briesmīgs otrais brauciens. Jā, esmu dusmīgs uz sevi. Kaut kas nebija ar koncentrēšanos, jo nesaprotu, kāpēc pieļāvu tik muļķīgas kļūda. Neizdarīju to, kas jāizdara. Jāpadomā, kāpēc tā notika," ne pārāk labā noskaņojumā pēc otrā brauciena bija Melbārdis.

Melbārdis neslēpj, ka kļūda otrajā virāžā izsitusi viņu no braukšanas ritma un bijis grūti to atgūt. "Divniekos izdevās savākties, tagad kaut kas vairāk izsita no ritma. Pēc kļūdas ar sevi iekšēji runāju, ka atkal un atkal (tā kļūda otrajā virāžā), tad jau tu esi devītajā virāžā, kur neizpildi to, ko vajag. Pazuda koncentrēšanās."

Melbārdi no goda pjedestāla šķir 0,31 sekunde, ko pilots raksturo kā lielu starpību, bet sola censties kāpt augstāk kopvērtējumā pēdējos divos braucienos svētdien. "Mēģināsim. Ko varēsim, to noķersim. Galvenais, lai nav sliktāk. Zinu, ka daudz (laika) palika otrajā virāžā. Jāredz tendences pēc protokola, tad varēs spriest ko vairāk. Rītdien vajadzēs divus perfektus braucienus."

Bobsleja četrinieku pēdējie divi braucieni notiks svētdien. Trešais brauciens sāksies pulksten 2:30 pēc Latvijas laika, bet izšķirošais ceturtais brauciens sāksies pulksten 4:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!