Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas piloti Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis ar saviem komandas biedriem sestdien iesāka Phjončhanas olimpisko spēļu noslēdzošās sacensības bobslejā četrinieku ekipāžām, un pēc pirmajiem diviem braucieniem "lielais" Oskars ieņem piekto vietu, ko dala vēl ar divām ekipāžām, bet Ķibermanis pēc otrā brauciena ielauzies TOP 10.

Sacensību vadībā izvirzījies vācieša Frančesko Frīdriha četrinieks, kas bja ātrākais abos braucienos. Otrajā pozīcijā ir korejietis Junjons Vons, kurš no Frīdriha atpaliek 0,23 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdz vēl viens vācietis Niko Valters (+0,35 sek.).

Pārējās ekipāžas no vadošo trijnieka atpaliek diezgan daudz – kanādietis Džastins Kripss ir 0,58 sekunžu attālumā, bet piekto vieto dalošie Oskars Melbārdis, vācietis Johaness Lohners un šveicietis Riko Peters līderim zaudē 0,66 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Melbārdis Frīdriham zaudēja tikai 0,28 sekundes, bet otrais brauciens Oskaram bija ievērojami vājāks par pirmo, tikai 12. laiks, kas lika noslīdēt uz dalīto piekto vietu.

Ne pārāk labs pirmais brauciens izdevās Oskaram Ķibermanim, kuram bija tikai 15. rezultāts, toties otrajā "mazais" Oskars bija septītais ātrākais, arī konkurenti pieļāva kļūdas, un Ķibermanis pēc otrā brauciena jau ir iekļuvis TOP10.

Plašāku sacensību aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!