Foto: F64
Latvijas ātrslidotājs Harald Silovs pēc Phjončhanas olimpisko spēļu 1000 m distances sacensībām atzina, ka nav bijusi viņa diena, jo daudzi apstākļi bijuši nelabvēlīgi.

Silovs savā vārda dienā 1000 m distancē ieņēma 15. vietu, bet pirms tam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja augsto ceturto vietu 1500 m distancē.

"Nebiju savā ritmā, neatradu savu slidojumu. Zinu, ka varēju ātrāk noslidot. kaut kur sasteidzu, parādījās paviršības, startu gribējās ātrāku," saka Silovs, kurš startēja 10. slidojumā, kas bija pēc ilgstošas ledus uzkopšanas pauzes. "Izloze nepatika, jo uzreiz pēc ledus liešanas nav parocīgi slidot. Pirmie pāri parasti "iekustina" gaisu, un man liekas, ka neviens nav uzvarējis sacensības pēc pauzes."

Silovs norādīja, ka arī skrējienā ielozētais pārinieks amerikānis Mičels Vaitmors nav bijis ērts, jo ASV sportistam ir ļoti labs starts. Tādējādi pēdējā mainīšanās reizē Silovam nācās uzņemt lielāku ātrumu, lai varētu pirms amerikāņa izslidot maiņas vietā.

"Ja būru iznākuši vienādi (no pagrieziena), tad būtu viņš man jālaiž pa priekšu. Viss skrējiens tāds... Nebiju atbrīvojies, nebiju savā ritmā. It kā piegāju sacensībām maksimāli koncentrējies, bet dažreiz, kad gribam izdarīt vairāk, nekā varam, sanāk vēl lēnāk," konstatē sportists.

Silovam jau sestdienas vakarā pēc Phjončhanas laika jāpiedalās masu starta sacensībās, kurās startē 24 sportisti. Sākumā ir pusfināli ar 12 dalībniekiem katrā, bet astoņi labākie no katra tiek finālā. "Spēkus rītdienai netaupīju. Te nav ko taupīties, jo esmu atbraucis startēt. Rītdien būs jauna diena, jāatjauno spēki."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!