Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zviedrijas izlase piektdien izcīnīja vēsturē pirmo olimpisko zelta medaļu biatlona stafetē vīriešiem, komandas uzvaru klātienē vērojot Zviedrijas karalim Gustavam.

Olimpisko čempionu titulu ieguva Pepe Femlings, Jespers Nelins, Sebastians Samuelsons un Fredriks Lindstrēms, kuri četrus stafetes posmus veica vienā stundā, 15 minūtēs un 16,5 sekundēs, izmantoja tikai septiņas rezerves patronas, un Zviedrija palika vienīgā komanda, kas šo sacīksti veica bez soda apļiem.

Zviedrijas vīriešu stafetes komandai šī bija pirmā uzvara olimpiskajās spēlēs un pirmā medaļa kopš 1992. gada Albērvilas spēlēm, kurās zviedri ieguva bronzu.

Pēc pirmā posma, ko zviedriem veica Pepe Femlings, Zviedrijas komanda bija piektajā vietā, bet pēc otrā, ko veica Jespers Nelins, pacēlās jau uz otro vietu, ko noturēja līdz pat pašai pēdējai šautuvei. Tajā Fredriks Linsdtrēms ieslēpoja plecu pie pleca ar norvēģi Emīlu Hegli Svendsenu, bet izslēpoja kā pārliecinošs līderis, jo Svendsenam bija jāveic viens soda aplis.

Norvēģiem paveicās, ka sekotāji bija atpalikuši pietiekami tālu, lai Svendsena soda aplis neietekmētu komandas otro vietu kopvērtējumā, un Norvēģija ieguva piekto medaļu Phjončhanā biatlona disciplīnās. Stafetē Norvēģiju pārstāvēja Larss Helge Birkelands, Tarjejs Bē, Johaness Tinjess Bē un Svendsens.

Bronzas medaļas ieguva Vācijas kvartets Ēriks Lesers, Benedikts Dolls, Arnds Peifers un Simons Šemps.

Igaunijas komanda ierindojās 12. vietā, septiņas minūtes aiz uzvarētājiem. Igauņu biatlonisti izmantoja 15 rezerves patronas un veica trīs soda apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!