Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās 1000 metru distancē piektdien izcīnīja 15. pozīciju.

1000 metru garo distanci Silovs veica pārī ar amerikāni Mičelu Vitmoru, un finišēja pēc minūtes un 9,50 sekundēm. Tas viņam sacensību noslēgumā deva 15. vietu. Vitmors sacensības noslēdza 10. vietā.

Tas bija Silova ceturtais labākais rezultāts olimpiskajās spēlēs. 1500 metros šajās olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja ceturto pozīciju, bet 12. vietu latvietis guva Vankūveras spēļu šorttreka sacensībās. Vēl Sočos viņš ātrslidošanā ierindojās 14. vietā 1500 metru distancē.

Silovs šajās olimpiskajās spēlēs startēs arī masu startā.

Par uzvarētāju piektdien kļuva Nīderlandes sportists Kjelds Nuiss, kura rezultāts bija minūte un 7,95 sekundes. Tas bija par 1,55 sekundēm ātrāk nekā Silova rezultāts. Tā viņam ir otrā zelta medaļa Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, jo viņš uzvarēja arī 1500 metru distancē.

Sudraba godalgu ieguva Norvēģijas ātrslidotājs Hāvards Lorencens, kurš uzvarētājam piekāpās tikai 0,04 sekundes. Norvēģis pirms tam uzvarēja 500 metru distancē.

Savukārt bronzas godalga pienācās Phjončhanas spēļu mājiniekam Tējunam Kimam, kur uzrādīja par 0,27 sekundēm lēnāku rezultātu nekā uzvarētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!