Foto: EPA/Scanpix/LETA
Kanādas vīriešu kērlinga izlase pirmo reizi kopš 1924. gada palikusi bez olimpiskajām medaļām, mačā par 3. vietu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs piektdien piekāpjoties Šveicei.

Spēle par trešo vietu bija saspringta: pēc pirmajiem četriem endiem rezultāts bija neizšķirts 2-2, pēc piektā jau ar 4-2 vadībā izvirzījās šveicieši, un septītajā endā savu pārsvaru jau bija dubultojuši, līdz 6-3. Astotajā endā kanādieši divus punktus atguva, taču Šveices kērlingisti vēl vienu punktu devītajā endā, un šis rezultāts — 7-5 arī palika mača noslēguma rezultāts.

Par Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvējiem kļuva Šveices izlases skips Peters de Kruss, viceskips Benoā Švarcs un Klaudio Pecs ar Valentīnu Taneru.

Spēlē par Phjončhanas olimpisko spēļu čempionu titulu tiksies ASV un Zviedrijas komandas.

Pēdējoreiz olimpisko spēļu kērlinga turnīrs bez Kanādas medaļnieku skaitā bija 1924. gadā, kad šis sporta vaids pirmo reizi bija iekļauts spēļu programmā; kopš 1998. gada Nagano spēlēm, kad kērlings atguva olimpiskā sporta veida statusu, kanādieši bija ieguvuši trīs zelta un divas sudraba medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!