Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Olympic Athletes of Russia" (OAR) komandas bobslejiste Naderžda Sergejeva tiek turēta aizdomās par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, kļuvis zināms izdevumam "Sport Ekspress".

Krievijas Bobsleja federācijas (KBF) prezidents Aleksandrs Zubkovs izdevumam apstiprinājis, ka sportistes analīzēs atklāts dopings. Pēc viņa teiktā, 13. februārī Sergejava nodevusi analīzes, kas bijušas tīras, bet pēc piecām dienām nodotā paraugā jau ir bijušas aizliegtās vielas.

30 gadus vecās sportistes analīzēs esot konstatēts cits preparāts, nevis meldonijs, kas bija par iemeslu OAR kērlingista Aleksandra Krušeļņicka diskvalifikācijai. OAR delegācija ir saņēmusi oficiālu informāciju, ka Sergejevas analīzēs atrasts trimetazidīns. KBF preses sekretāre Anna Makarova sarunā ar portālu "Sport Ekspress" norādījusi, ka tas ir sirdsdarbību uzlabojošs preparāts, ko izraksta gados veciem ļaudīm, un ka tā līmenis Sergejevas analīzēs bijis ļoti zems.

Krievijas bobsleja federācijas ārsts sportistei neko tamlīdzīgu nav izrakstījis, un viņa Phjončhanā nav, piebilst Makarova.

Sergejevas ekipāža Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieņēma 12. vietu.

Šis ir ceturtais dopinga gadījums Phjončhanas olimpiskajās spēlēs: pirmais, kurš pameta Olimpisko ciematu pēc apsūdzības antidopinga noteikumu pārkāpšanā, bija Japānas šorttrekists Kei Saito, viņam sekoja jau pieminētais OAR kērlingists, trešais bija Slovēnijas hokeja izlases spēlētājs Žiga Jegličs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!