Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Phjončhanas olimpisko spēļu čempiona, Dienvidkorejas skeletonista Sunbina Juna māte šogad skatījusies tikai uz zeltītām lietām, lai viņas dēls olimpiādē izcīnītu zelta medaļu, vēsta aģentūra "Yonhap".

"2018. gadā es centos skatīties tikai uz priekšmetiem, kas ir zelta krāsā, nekad neskatījos uz sudrabu," atklājusi skeletonista māte Honhī Čo.

Viņas ticība ir palīdzējusi, jo 23 gads vecais Juns pārliecinoši triumfēja skeletona sacensībās Phjončhanā, kļūstot par pirmo Āzijas sportistu, kas izcīnījis olimpisko medaļu renes sporta veidos.

"Mans dēls allaž bija pārliecināts par uzvaru, un es domāju, ka nebūs pareizi, ja es nervozēšu un kļūšu nepacietīga," saka čempiona mamma. "Mēdz teikt, ka starp bērniem un vecākiem ir saikne, tāpēc arī es centos būt pozitīvi noskaņota. Zinu, ka Junam nepatīk, kad es esmu nobažījusies, tāpēc centos tāda nebūt."

Pēc tam, kad bērnībā nomira Sunbina Juna tēvs, māte viņu audzināja viena. Kad Juns sāka nodarboties ar skeletonu, daudzi Čo esot jautājuši, kāpēc viņa savu bērnu esot palaidusi uz tik bīstamu un Dienvidkorejā nepopulāru sporta veidu, taču mamma esot ticējusi, ka dēls tur gūs panākumus. "Nav daudz sporta veidu, ko varētu nodēvēts par "drošiem,"," saka Čo. "Juns ar skeletonu sāka nodarboties vidusskolā, viņš gribēja būt sportā un ticēja sev. Es nekad neesmu domājusi par to, lai liktu viņam aiziet no sporta."

Kādā intervijā pēc uzvaras olimpiādē Juns atzinās, ka viņam neesot sievietes ideāla, bet mamma esot tā, kas viņu vienmēr atbalsta un pieskata. "Mans dēls patiešām ne pārāk labi prot izrādīt savu mīlestību, un es domāju, ka viņš ar to gribēja teikt "es tevi mīlu, māmiņ,"," pasmaida Čo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!