Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis pēc neveiksmīgajām Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensībām ir apņēmības pilns reabilitēties četriniekos un bez lieka riska cer aizvadīt četrus labus braucienus.

Piektdien bobsleja četrinieki aizvadīja pēdējos divus no sešiem treniņiem. Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļniekam Oskaram Melbārdim ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Jāni Strengu un Arvi Vilkasti bija ceturtais un otrais labākais, laiks, bet Ķibermanis/ Matīss Miknis/ Jānis Jansons/ Helvijs Lūsis bija 12. un ceturtā vietā.

"Būs labi jābrauc, paši labi to saprotiet. Treniņos gribējās labāk izbraukt tieši otro virāžu (kas radīja problēmas divniekos). Pārējā daļā patīkamāk. Nezinu, vai rezultāta ziņā, bet pašam patīk labāk (pēdējais brauciens). Citi arī bijuši normāli braucieni," ne pārāk runīgs pirms startiem bija "Mazais Osis".

Līdzīgi kā "lielais Osis", arī Ķibermanis min bobsleja slidu niansi. Šobrīd Latvijas komandai testos izkristalizējušās trīs slieces, kuras izmantot sacensībās. Tomēr no šīm trim daudz maz līdzīgām slidām jāizvēlas divas labākās, kuras būs abu Oskaru bobiem.

Divnieku sacensībās Ķībermanim lielākā problēma bija tieši otrajā virāžā, kā arī devītajā virāžā. Četriniekos devītā virāža viņam sanākot labāk, bet otro virāžu ideāli neesot izdevies izbraukt. "Teoriju (kā izbraukt) visi labi saprot, bet izpildījums atšķiras. Teorija un doma ir skaidra, izpildījums varētu būt labāks."

Ķibermanis sacensībās nedomā lieki riskēt, kas ne vienmēr atmaksājas. "Jābrauc stabili braucieni. Varbūt citiem ir jāriskē, bet es neriskēšu. Jāsāk sacensības ar labiem braucieniem, un tad jādomā tālāk."

2018. gada olimpisko spēļu četrinieku sacensības risināsies olimpiādes pēdējās divās dienās. 24. februārī pulksten 2:30 pēc Latvijas laika bobslejisti veiks pirmo braucienu, bet otrais mēģinājums sāksies pulksten 4:07.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!