Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vācijas komanda ceturtdien triumfēja noslēdzošajās olimpiskajās sacensībās Ziemeļu divcīņā, komandu sacīkstē, līdz ar to Vācijas sportisti Phjončhanā ir uzvarējuši visās šā sporta veida disciplīnās.

Pēc tramplīnlekšanas sacensību vadībā bija Austrija, taču viņu pārsvars slēpošanas stafetes startā bija tikai sešas sekundes, ko Vācija ātri vien sadeldēja, izvirzoties vadībā jau pirmajā stafetes posmā.

Sacīkstes turpinājumā vācieši pārsvaru tikai palielināja, kamēr par otro pozīciju sīvi cīnījās trīs komandas — Austrija, Norvēģija un Japāna. Pirms pēdējā stafetes posma no šīs cīņas izstājās Japāna, atkrītot uz ceturto vietu. Norvēģijas pārstāvis Jergens Grābaks pēdējo posmu veica ātrāk par visiem un nodrošināja savai komandai sudraba medaļas; bronza tika Austrijai.

Vācijas Ziemeļu divcīņas izlase šajās olimpiskajās spēlēs ieguva kopumā piecas no deviņām iespējamām medaļām - trīs zelta un pa vienai sudraba un bronzas godalgai. Olimpisko sacensību sākumā Ēriks Frencels triumfēja NH/10 km sacensībās, pēc tam Vācijas sportisti aizņēma visu goda pjedestālu LH/10km sacensībās, un šodien uzvarēja komandu sacīkstē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!