Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko atzīst, ka ir grūti saglabāt pozitīvu noskaņojumu pēc zaudējumiem, tomēr līdz sezonas beigām vēl ir daudz laika.

Kā vēstīts, trešdien Ostapenko nespēja sajust savu spēli un ar 1-6, 6-7 (6:8) piekāpās krievietei Jeļenai Vesņinai. Līdz ar to Ostapenko joprojām šogad tikai reizi uzvarējusi tenisisti no ranga pirmā simtnieka. Ostapenko šonedēļ bija ļoti tuvu, lai pakāptos pat uz ceturto vietu pasaules rangā, tomēr iespēju neizdevās realizēt.

Ostapenko šosezon četras reizes zaudējusi savus pirmos mačus turnīrā un pasaules sestā rakete atzīst, ka joprojām cenšas aprast ar dzīvi kā desmitnieka tenisiste.

Pēc trešdienas spēles Ostapenko centās izklausīties pozitīva, sakot, ka darīs visu, lai virzītos uz priekšu, tomēr tenisiste atzina, ka ar zaudējumiem samierināties ir grūti.

"Protams, ka nē, jo es tiešām mīlu uzvarēt un, ja zaudēju, uztveru to ļoti smagi," Ostapenko atzinusi, ka ir grūti palikt pozitīvai pēc zaudējuma. "Es mačos atdodu visu. Ja zaudēju, esmu ļoti vīlusies."

"Protams, cenšos no neveiksmēm paņemt pozitīvo. Šo sezonu sāku kā pasaules ranga desmitnieka spēlētāja un, protams, ka visi no manis katrā spēlē sagaida vairāk. Es spēlēju kā favorīte un man jāparāda labākais sniegums," atzīst Ostapenko. "Lielās ceļošanas dēļ tas nav viegli, tomēr domāju, ka ar pieredzi viss nāks. Šī ir mana pirmā sezona kā desmitnieka tenisistei, turklāt līdz sezonas beigām vēl ir daudz laika."

Ostapenko pērn jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa "French Open" izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA "International" turnīrā.

Pērn Ostapenko WTA pamatturnīros guva 48 uzvaras, kamēr gadu iepriekš viņa tika vien pie 19 panākumiem.

"Pēc Vimbldonas čempionāta pērn paņēmu nelielu atpūtu un pēc tam nebiju gatava turnīriem ASV," secina Ostapenko. "Vien pēc šīs ASV sērijas sapratu, ka nebiju gatava tajos spēlēt."

"Tomēr ļoti vēlējos doties uz sezonas noslēguma turnīru Singapūrā, tāpēc atgriezos mājās, paņēmu pāris atpūtas dienas un sāku strādāt ļoti smagi. Domāju, ka tas atmaksājās, jo uzvarēju Seulas turnīrā un vēl divos sasniedzu pusfinālu, līdz ar to pirms Singapūras aizvadīju trīs lieliskas nedēļas, kas bija mans mērķis," pērnā gada beigas atceras Ostapenko. "Kad zaudē, sāc strādāt smagāk. Dažreiz pat ir noderīgi zaudēt, jo tad esi motivētāks un vēlies atgūt uzvaru sajūtu. Sajūtu, kas man bija pēc Francijas atklātā čempionāta."

Pasaules sestā rakete Ostapenko Dubaijas turnīrā bija izlikta ar ceturto numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Tikmēr ranga 23.numurs Vesņina pirmdien ar 6-4, 7-5 pārspēja ranga 32.pozīcijā esošo ķīnieti Penu Šuai. Vesņina ikdienā dubultspēlēs spēlē kopā ar Jekaterinu Makarovu, kura pirmdien atspēlēja divas mačbumbas un pirmajā kārtā ar rezultātu 3-6, 7-6 (11:9), 6-3 pārspēja Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Ostapenko šosezon WTA turnīros izcīnījusi vien trīs uzvaras un no šīm pretiniecēm spēcīgākā bijusi ranga 93.pozīcijā esošā krieviete Vera Zvonarjova. Vēl vairākus panākumus viņa izcīnīja Federāciju kausa ietvaros, bet tur visas pretinieces bija rangā daudz zemāk esošas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!