Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Zviedru kalnu slēpotājs Andrē Mīrers, sacensības klātienē vērojot Zviedrijas karalim Gustavam, ceturtdien Phjončhanā triumfēja slaloma disciplīnā vīriešiem.

Pēc pirmā braucien zviedru veterāns bija otrais aiz 23 gadus vecā norvēģa Henrika Kristofersona, taču norvēģis otro braucienu un savu līderpozīcijas aizstāvēšanu sāka pārāk agresīvi un jau trases pirmajā sektorā kļūdījās, neizbrauca vārtus un izstājās.

Uz goda pjedestāla tika sportisti, kas pēc pirmā brauciena nebija ne tuvu labāko sešiniekam. Liels pārsteigums Šveices sportistam Ramonam Cēnhauzernam bija viņa sudraba medaļa, bet vēl lielāks pārsteigums bija bronza austrietim Mihaelam Matam, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai 12. pozīcijā.

Garo izstājušos sarakstu diemžēl jau pēc pirmā brauciena papildināja Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš arī izlēma iet "uz visu banku", taču izstājās. Pirmo braucienu pabeidza tikai 52 no 107 sportistiem, bet pēc otrā brauciena izstājušos saraksts vēl papildinājās.

Arī iepriekšējās olimpiskajās spēlēs Sočos Zvejnieks izstājās savā "kroņa disciplīnā" slalomā. Phjončhanā viņš gan nav palicis bez rezultāta, jo izcīnīja 26. vietu Alpu kombinācijā un 35. vietu milzu slalomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!