Foto: AFP/Scanpix/LETA
2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā kā pēdējie pusfinālā iekļuva Vācijas un Kanādas valstsvienības.

Vācijas izlase ceturtdaļfinālā sensacionāli ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:0, 1:3, 1:0) pagarinājumā pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

Vācieši šajā mačā pirmajā periodā pusminūtes laikā guva vārtus, kad vispirms vairākumā precīzs bija Kristians Erhofs, bet mirkli vēlāk Zviedrijas vārtsargu Viktoru Fāstu pārspēja Marsels Nēbels. Pēc nerezultatīva otrā perioda trešajā trešdaļā bija rezultatīva spēle, kurā Zviedrija izlīdzināja rezultātu. Antons Landers 47. minūtē zviedriem guva pirmos vārtus, tad Dominiks Kahūns atjaunoja divu vārtu pārsvaru vāciešiem, bet trešdaļas vidū divu minūšu laikā Patriks Herslijs un Mikaels Vikstrands ar tāliem metieniem panāca rezultātu 3:3.

Mačs turpinājās pagarinājumā, kurā gan vajadzēja nospēlēt tikai pusotru minūti, jo Patriks Reimers izlauzās uz vārtiem un atrada spraugu, kur mest ripu, izraujot savai komandai uzvaru.

Vācijas pretinieki pusfinālā būs Kanādas izlase, kas smagā cīņā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Somijas valstsvienību. 41. minūtē Maksīms Noro izpildīja spēcīgu metienu no uzbrukuma zonas vidus pēc Ērika O'Dela uzvarētā iemetiena, gūstot uzvaras vārtus.

Kanādas izlases vārtu drošību šajā mačā sākotnēji sargāja Bens Skrivens, bet viņš guva savainojumu un spēli nevarēja turpināt. Viņu veiksmīgi aizstāja Kevins Pulins. Somiem ar 21 metienu nepietika, lai gūtu "golu".

Jau vēstīts, ka otrā pusfinālā spēkosies Čehijas izlase un Olimpiskie atlēti no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!