Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Divi olimpiskie rekordi tika laboti komandu iedzīšanas sacensībās ātrslidošanā Phjončhanas olimpiskajās spēlēs trešdien, pie zelta medaļām tiekot japānietēm un norvēģiem.

Iedzīšanas sacensībās sieviešu komandām Japānas ātrslidotājas tika gan pie titula, gan olimpiskā rekorda. Finālā viņu pretinieces bija Nīderlandes sportistes, kuras gan izvirzījās vadībā distances vidū, taču pēdējos apļos japānietes bija ātrākas un ar jaunu olimpisko rekordu — 2:53,89 — uzvarēja šajās sacensībās.

Cīņā par olimpiskajām bronzas medaļām iedzīšanas sacensībās sievietēm bija Ziemeļamerikas fināls — ASV pret Kanādu. Amerikānietes jau pēc pirmā apļa bija gandrīz sekundi vadībā, finišā viņu pārsvars gan sadila uz pusi, tomēr uzvaru B finālā amerikānietes noturēja.

Vīriešu sacensībās olimpiskais rekords tika labots pusfinālā, kurā Norvēģijas izlase pārspēja Nīderlandes komandu par tiesībām startēt finālā.

Izšķirošajā startā norvēģiem pretī stājās mājinieki Dienvidkorejas ātrslidotāji. Norvēģijas komandai sanāca spēcīgs starts, kuri jau pēc pirmā apļa bija vadībā gandrīz pussekundi, taču korejieši pamazām pietuvojās, līdz sešus apļus pirms finiša jau bija skrējiena vadībā. Pēc tam atkal sasparojās norvēģi un līdz finišam palielināja savu pārsvaru līdz 1,20 sekundēm, kļūstot par olimpiskajiem čempioniem.

Norvēģija olimpiskās zelta medaļas nebija ieguvusi kopš 1994. gada spēlē, bet Phjončhanā norvēģu ātrslidotāji izcīnījuši jau divas augstākā kaluma godalgas - komandu iedzīšanas sacensībās un 500 m distancē.

Bronzas medaļas ieguva Nīderlandes izlase, kas B finālā pārliecinoši pārspēja Jaunzēlandes ātrslidotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!