Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Olimpisko atlētu no Krievijas" (OAR) hokeja izlase, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, otrdien bez problēmām pārspēja Norvēģijas izlasi un iekļuva Phjončhanas olimpiskā hokeja turnīra pusfinālā, kur tiksies ar Čehijas izlasi.

OAR izlase ceturtdaļfināla spēlē svinēja uzvaru ar 6:1 (3:0, 2:1, 1:0).

Krievu pretinieki, Norvēģijas hokeja izlase, dienu iepriekš astotdaļfinālā ar 2:1 pagarinājumā pārspēja Slovēniju, līdz ar to norvēģi aizvadīja otro spēli divās dienās, kamēr OAR hokejisti uz ledus izgāja labi atpūtušies.

Jau ar pirmajām spēles minūtēm OAR komanda parādīja, ka spēlēs no pirmā numura pozīcijām, un pirmo trešdaļu krievi noslēdza ar iespaidīgu pārsvaru — 3:0. Vārtus guva Mihails Grigoernko, Ņikita Gusevs un Vjačeslavs Voinovs.

Otrajā trešdaļā Norvēģijas vārtos Larsu Haugenu nomainīja Henriks Haukelands, taču arī viņš divreiz kapitulēja OAR spēlētāju priekšā — Haukelandu pārspēja Sergejs Kaļiņins un Ņikita Ņesterovs. Tomēr arī norvēģi guva vienus vārtus: Vasīliju Košečkinu pārspēja Aleksandrs Bonkasens, taču tā palika vienīgā reize šai spēlē, kad ripa nonāca OAR komandas vārtos.

Trešajā periodā krievi guva vēl vienus vārtus, precīzs metiens izdevās Ivanam Teļeginam.

Līdz ar to OAR izlase turpinās cīņu par olimpiskajām medaļām, pusfinālā tiekoties ar Čehijas komandu, savukārt Norvēģija šo olimpisko turnīru noslēgs astotajā vietā.

Atlikušajās ceturtdaļfināla spēlēs trešdien tiksies Zviedrija ar Vāciju un Kanāda ar Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!