Foto: F64
Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks priecājas par Phjončhanas olimpiskajās spēlēs sasniegtu jaunu Latvijas rekordu 500 metru distancē un ar šo pozitīvo noskaņojumu cer pacīnīties par vietu pusfinālā.

Zvejnieks otrdien Phjončhanā 500 metru distancē savā skrējienā finišēja otrais un iekļuva ceturtdaļfinālā. Zvejnieks sasniedza rezultātu 40,563 sekundes, kas ir jauns Latvijas rekords.

"Pozitīvi sevi vērtēju. Jauns Latvijas rekords, par gandrīz pussekundi laboju personīgo rekordu. Viss sanāca labi – labs starts, labs slidojums, tehniski labi noslidoju. Esmu ļoti apmierināts," sacīja Zvejnieks.

Sportists īpaši norādīja, ka šoreiz pats izcīnījis vietu nākamajā kārtā. "1000 metru distancē cilvēki varbūt domāja, ka mani ielika nākamajā kārtā, bet arī toreiz es izcīnīju šīs tiesības – ar cīnīšanos, ar apdzīšanu. Bet te tagad es noslidoju līdz galam un pierādīju, ka esmu spējīgs cīnīties pasaules līmenī."

Ceturtdaļfināli risināsies, ceturtdien, 22. februārī. Zvejnieks ielozēts otrajā skrējienā, kurā būs pieci dalībnieki, turklāt būs ļoti spēcīga konkurence. Ķīnietis Vu Daidzjins ir divkārtējais pasaules čempions un divkārtējais vicečempions, pirms četriem gadiem Sočos izcīnīja sudrabu, bet tagad Phjončhanā priekšskrējienā laboja olimpisko rekordu šajā distancē. Vēl Zvejniekam nāksies sacensties ar mājinieku, tikai 18 gadus veco Dehonu Hvanu, kurš Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā bija ceturtais. Tāpat Zvejnieka sāncenši būs japānis Keita Vatanabe (Pasaules kausa vērtējumā 15. vieta) un Nurbegens Žumagazijevs, kurš vietu ceturtdaļfinālā ieguva pēc tiesnešu labvēlīga lēmuma.

Zvejniekam ticis otrais celiņš, kurš viņam ir parocīgs, tomēr vēl pirms izlozes sportists cerēja, ka viņa skrējienā būs četri, nevis pieci dalībnieki. Šī viņa vēlme gan nav piepildījusies. Zvejnieka skrējiens ceturtdien, 22. februārī, sāksies pulksten 12:02 pēc Latvijas laika.

"Jāuzrāda savs labākais rezultāts, jāuzlabo šis laiks. Ja vajadzēs, būs jācīnās par pozīciju, būs jāiet uz apdzīšanu. Skatīsimies, nrgibas neko prognozēt uz priekšu," vēl nezinot par pretiniekiem sacīja Zvejnieks. "Jāatjauno spēki, treniņā uz ledus jāiegūst labākas sajūtas, lai tādas būtu arī sacensību dienā."

Zvejniekam šī ir otrā disciplīna, kurā viņš startē Phjončhanā. Pagājušajā nedēļā viņš ieņēma 15. vietu 1000 metru distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!