Foto: TASS/Scanpix/LETA
Kanādas daiļslidotāji Tesa Virtū/Skots Moirs otrdien ar jaunu pasaules rekordu izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu zelta medaļas dejās uz ledus.

Par īso programmu tiesneši kanādiešiem piešķīra 83.67 punktus, bet par izvēles programmu Virtū/Moirs saņēma 122.40 punktus. Summa – 206.07 punkti – ir jauns pasaules rekords.

Pirms četriem gadiem Sočos Virtū/Moirs ieguva sudraba medaļas, bet savās mājas spēlēs 2010. gadā Vankūverā ieguva pirmo olimpisko čempionu titulu. Pēc Soču olimpiādes pāris paņēma pārtraukumu un sacensībās atgriezās 2016. gadā, uzreiz izcīnot pasaules čempionu titulu 2017. gada pasaules čempionātā.

Savu izvēles programmu nevainojami noslidoja francūži Gabliera Papadakis/Gijoms Sizaro, un ja ne nepatīkamais misēklis ar partneres tērpu īsajā programmā, viņi būtu kļuvuši par olimpiskajiem čempioniem, jo izvēles programmā saņēma lielāku punktu skaitu nekā kanādieši, kuri pieļāva dažas neprecizitātes. Divu programmu summā Papadakis/Sizero piekāpās tikai 0.79 punktus.

Bronzu ar labāk noslidotu izvēles programmu ieguva ASV pāris, māsa un brālis Maija un Alekss Šibutani, kuri pēc īsās programmas bija ceturtie.

Virtū un Moirs šodien kļuva par divkārtējiem Phjončhanas olimpisko spēļu čempioniem, jo olimpiādes sākumā ar Kanādas izlasi uzvarēja daiļslidošanas komandu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!