Foto: F64
Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa stūmējs Matīss Miknis pēc Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieņemtās devītās vietas neslēpa sarūgtinājumu un atzina, ka vēl pagaidām grūti to visu saprast.

Ķibermanis/ Miknis pirmajā braucienā svētdien bija ceturtie, ar iespēju pacīnīties par medaļām. Tomēr nākamajos braucienos Ķibermanis/Miknis zaudēja savas pozīcijas un noslēgumā paliekot tikai devītie 30 ekipāžu konkurencē.

"Kādas te emocijas... Redziet, kāda vieta. Pagaidām grūti to visu "sagremot", jo noteikti nebraucām (uz olimpiskajām spēlēm) pēc devītās vietas. Tāds ir bobslejs. Ar vienu labu braucienu nevar uzvarēt," sacīja Miknis, piebilsto, ka pēc pirmās dienas jau vairs nav domājuši par trijnieku, bet par vietu sešiniekā, ko arī neizdevās nosargāt.

Ķibermanis/Miknis otrajā sacensību dienā uzlaboja starta laikus, tomēr tas nedeva rezultātu. "Ko dod starts, te galvenais ir laiks lejā. Abos braucienos otrajā virāžā pazaudējām to, ko pirms tam ieguvām. Ceru, ka Oskars (Ķibermanis) saņemsies un četriniekos ies labāk. Jaunais četrinieka bobs ir parādījis sevi labāk, nekā divnieku bobs. Mums nav variantu, "jādod virsū".

Sarūgtināts par Ķibermaņa ekipāžas startu bija Latvijas komandas galvenais treneris Sandis Prūsis. ""Mazais Osis" nebija gatavs. Viņš (pirmdien) otrajā braucienā "nodega". Tas brauciens nebija labs. Par sešinieku te nebija reāli viņam pacīnīties."

Ziņojām, ka otra Latvijas ekipāža Oskars Melbārdis/ Jānis Strenga četru braucienu summā izcīnīja olimpiskās bronzas medaļas, tikai par 0,05 sekundēm atpaliekot no Vācijas un Kanādas ekipāžām, kas summā uzrādīja identiskus laikus un kļuva par olimpiskajiem čempioniem. Ķibermanis/Miknis uzvarētājiem zaudēja 0,94 sekundes, bet no labāko sešinieku viņus šķīra 0,40 sekundes.

Bobsleja sacensības Phjončhanā noslēgsies šajā nedēļas nogalē ar četrinieku sacensībām 24. un 25. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!