Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV sieviešu hokeja izlase Phjončhanas olimpisko spēļu pusfinālā pirmdien ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) sagrāva Somijas izlasi un trešo reizi pēc kārtas cīnīsies par olimpisko zeltu.

Pusfināla maču pret somietēm ASV hokejistes iesāka ar ātru vāru guvumu pirmās trešdaļas sākumā un turpināja dominēt visas 60 spēles minūtes. Īpaši efektīgs amerikānietēm sanāca otrās trešdaļas vidus, kad izdevās realizēt "lielo" skaitlisko vairākumu, sodot somietes par katru no pārkāpumiem — 34 sekunžu laikā ASV izlase divkāršoja savu pārsvaru no 2:0 uz 4:0.

Lai arī Somijas izlases spēlētājas veica bīstamus uzbrukumus uz ASV komandas vārtiem, Medija Rūnija atvairīja visus 14 pretinieču metienus. Salīdzinājumam — pa Noras ratijas vārtiem tika izdarīti 38 metieni.

Finālā amerikānietēm pretī stāsies biežākās pretinieces olimpisko spēļu finālos kanādietes vai OAR izlase, kas pirmo reizi vēsturē tikusi līdz olimpiskajam pusfinālam. Otras pusfināla spēles zaudētājas tiksies ar Somijas komandu cīņā par olimpisko bronzu.

Pēdējās divās olimpiskajās spēlēs sieviešu hokeja turnīra finālā tikās tieši ASV un Kanādas komandas un abas reizes kanādietes ieguva zeltu. Kopumā Kanādas sieviešu hokeja izlase triumfējusi visās olimpiādēs kopš 2002. gada Soltleiksitijas spēlēm. Pēdējoreiz viņas netika pie zelta 1998. gadā Nagano, kad sieviešu hokejs pirmoreiz tika iekļauts olimpisko spēļu programmā. Toreiz par olimpiskajām čempionēm kļuva amerikānietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!