Foto: F64
Latvijas biatlonistam Andrejam Rastorgujevam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 15 km masu starta distancē ar trīs kļūdām šaušanā būtu jācīnās par labāko sešinieku, uzskata sportista treneris Intars Berkulis.

Rastorgujevs svētdien, 18. februārī, savā pēdējā startā Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieņēma 28. vietu 15 km masu starta distancē. Rastorgujevs šajās sacensībās četrās šaušanās pieļāva trīs kļūdas, un tas ir viņa labākais rezultāts šaušanā masu starta sacensībās šosezon. Tomēr trešajā aplī viņš piedzīvoja kritienu, kas vēlāk ietekmēja Latvijas biatlonista sniegumu trasē, jo rezultāti no tā brīža sāka kristies.

"Neesmu vēl saticis Andreju, bet zinu, ka viņš nokrita. Ātrums ir sliktākais, kāds ir bijis šajās dienās. Iebraucot šautuvē, slēpes totāli neslīdēja. Pagaidām nevaru komentēt, prasīšu viņa sajūtas un servisa skaidrojumu," pēc finiša teica Berkulis, kurš notikušo nebija izrunājis ar sportistu. "Reti kad tā nav slīdējušas slēpes. Pie garā nobrauciena bija acīmredzami, ka Andrejs atpaliek no grupas."

Latvijas labākajam biatlonistam iepriekšējās distancēs iegāza šaušana, bet tieši masu startā šaušana bijusi laba. "Šodien šautuve bija laba un ar ikdienas ātrumu viņš būtu cīnījies par sešinieku," uzskata treneris. Izvērtējot olimpiskās spēles, Berkulis norāda, ka sajūtas ir divējādas. "12. vieta (iedzīšanā) ir laba vieta, bet mērķis bija augstāk. Negribu teikt, ka slikti, bet gribējās augstāk. Ātri vērtējot – šaušana liedza cīnīties par augstām vietām (izņemot masu startu)."

29 gadus vecais Rastorgujevs savās trešajās olimpiskajās spēlēs labāko rezultātu sasniedza iedzīšanā, 12,5 km distancē ieņemot 12. vietu. Tas ir viņa otrs labākais rezultāts olimpiskajā karjerā. Vēl viņš Phjončhanā ieņēma 24. vietu sprintā, 59. vietu 20 km individuālajā distancē un šodien 28. vietu 30 sportistu konkurencē 15 km masu startā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!