Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Phjončhanas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā noslēgušās apakšgrupu cīņas, pēc kurām noskaidroti izslēgšanas spēļu pāri un automātiski ceturtdaļfinālā iekļuvušās komandas.

Jau ziņots, ka Olimpisko spēļu formāts paredz, ka katras apakšgrupas uzvarētājs un viena labākā otrās vietas ieguvēja automātiski iekļūst ceturtdaļfinālā, bet pārējās izlases aizvada astotdaļfināla maču.

Svētdien C grupas līderu duelī Zviedrija ar rezultātu 3:1 apspēlēja Somiju, automātiski garantējot vietu ceturtdaļfinālā. Zviedrijas izlases labā vārtus guva Antons Landers, Patriks Zakrisons un Oskars Mollers, bet somiem vienīgo reizi precīzi meta Jonas Kempainens.

Līdz ar šo uzvaru Zviedrija ar deviņiem punktiem trīs spēlēs izcīnīja pirmo vietu C grupā, un kā grupas uzvarētāji automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālu kā labākā otrās vietas ieguvēja sasniedza Kanādas izlase, kas ar 4:0 sagrāva Dienvidkoreju. Uzvarētājiem precīzi meta Kristians Tomass, Eriks O'Dels, Maksīms Lapjērs un Žilbērs Brulē, bet vārtsargs Kevins Pulins atvairīja visus 19 pretinieku metienus.

Jau vēstīts, ka A grupā pirmo vietu ar astoņiem punktiem izcīnīja Čehija, bet Kanādai ar septiņiem punktiem arī izdevās automātiski kvalificēties ceturtdaļfinālam. Tāpat arī Olimpiskie atlēti no Krievijas sasnieguši ceturtdaļfinālu, uzvarot B grupā.

Līdz ar grupu turnīra noslēgumu kļuva zināmi arī izslēgšanas spēļu pirmās kārtas dueļi. Pirmajā kārtā Šveice tiksies ar Vāciju, un šī dueļa uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies ar Zviedriju. Kanādas pretiniece ceturtdaļfinālā būs Somijas un Dienvidkorejas mača uzvarētāji, bet Slovēnijas un Norvēģijas mača uzvarētājs tiksies ar Olimpiskajiem atlētiem no Krievijas. Visbeidzot ASV un Slovākijas izlases cīnīsies, lai ceturtdaļfinālā tiktos ar Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!