Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Phjončhanas olimpiskās spēles svētdien finišēja 28. vietā 15 kilometru distancē ar masu startu, noslēdzot četrgades svarīgākās sacensības.

Rastorgujevs šajās sacensībās četrās šaušanās pieļāva trīs kļūdas, un tas ir viņa labākais rezultāts šaušanā masu starta sacensībās šosezon. Kā ziņoja portāla "Delfi" olimpiskais reportieris Uldis Strautmanis, tad pirms trešās šaušanas Rastorgujevs piedzīvoja kritienu, un tas palika ārpus televīzijas tiešraides. Latvietim tas maksāja aptuveni pusminūti.

Sacensību uzvarētājam Martēnam Furkādam Latvijas izlases līderis zaudēja trīs minūtes. Pēc divām kļūdām trešajā šaušanā Rastorgujeva temps trasē vairs nebija tik liels.

Furkāds uzvaru izcīnīja saspringtā cīņā ar vācieti Simonu Šempu, un uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešama fotofiniša izskatīšana. Francijas sportists par uzvarētāju kļuva ar rezultātu 38:47,3 minūtes. Šempam sudraba godalga, bet bronzas medaļu izcīnīja norvēģis Emīls Hegle Svendsens, kurš no uzvarētājiem atpalika 11,2 sekundes. 0,4 sekundes līdz pjedestālam pietrūka Emīlam Leseram no Vācijas.

Furkādam šī ir ceturtā zelta medaļa olimpiskajās spēlēs un otrā Phjončhanā. Viņa kontā ir arī divas sudraba godalgas. Savukārt Šempa kontā tagad ir divas sudraba medaļas.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kur varēja lasīt detalizētu notikumu aprakstu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!