Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks svētdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ierindojās 35. pozīcijā milzu slaloma sacensībās, savukārt par čempionu kļuva austrietis Marcels Hiršers.

Pirmajā braucienā Zvejnieks uzrādīja rezultātu minūte un 13,81 sekundes, kas viņam deva 41. pozīciju. Līderim Hiršeram viņš pēc pirmā brauciena zaudēja 5,54 sekundes.

Otrajā startā Zvejnieks trases augšdaļā pieļāva kļūdu un zaudēja ātrumu. Viņam nevienu sportistu trasē apsteigt neizdevās, bet uz citu sportistu neveiksmes rēķina latvietis pakapās uz 35. vietu. Finišā viņam rezultāts summā bija 2:28,27 minūtes, uzvarētājam zaudējot 10,23 sekundes.

Zvejniekam šīs ir trešās olimpiskās spēles karjerā, un šis viņam ir labākais rezultāts milzu slaloma sacensībās. Vankūverā viņš ierindojās 37.vietā, bet Sočos palika 43. Savukārt Phjončhanas spēlēs šis Zvejniekam bija otrais starts, jo iepriekš latvietis ierindojās 26. vietā pozīcijā Alpu kombinācijā.

Austrijas kalnu slēpošanas zvagzne Hiršers Phjončhanā izcīnīja otro zelta medaļu, pirms tam uzvarot Alpu kombinācijā. Divu braucienu summā austrieša rezultāts bija 2:18,04 minūtes. Sudrabu ieguva Henriks Kristofersons, kurš pēc pirmā brauciena bija 10. vietā. Norvēģis summā zaudēja 1,27 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Francijas sportists Aleksis Pinturo (+1,31).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!