Foto: instagram.com/matiss35/

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks sestdien atvairīja 33 pretinieku metienus un palīdzēja Klīvlendas "Monsters" komandai izcīnīt uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Monsters" viesos ar rezultātu 5:2 (0:0, 3:2, 2:0) pārspēja Rokfordas "IceHogs" hokejistus, izcīnot trešo uzvaru pēdējos četros mačos, visus panākumus gūstot ar Kivlenieku vārtos.

Sestdien mačā latvietis atvairīja 33 no 35 pretinieku raidījumiem.

"Monsters" otrā perioda pirmajā daļā nepilnu piecu minūšu laikā iemeta trīs ripas, panākot 3:0, taču pēc tam divas reizes tika pārspēts arī Kivlenieks. Tomēr pēdējā periodā viesi pārsvaru ne tikai nosargāja, bet arī palielināja.

21 gadu vecais Kivlenieks šosezon 29 spēlēs izcīnījis desmit uzvaras, vidēji ielaižot 2,99 ripas un atvairot 89,7% metienu.

Tikmēr citā mačā rezultatīvais latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers izdarīja sešus metienus, taču viņa pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" viesos ar 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) piekāpās Stoktonas "Heat" komandai.

Balcers ar rezultativitāti neizcēlās, maču noslēdzot ar negatīvu lietderības rādītāju -1.

20 gadus vecais Balcers, kuram šī ir debijas sezona AHL čempionātā, 47 spēlēs guvis 14 vārtus un atdevis 19 rezultatīvas piespēles, būdams rezultatīvākais Sanhosē "Barracuda" kluba rindās. Tāpat viņš ir 13.rezultatīvākais līgas jaunpienācējs.

Jau ziņots, ka Balcers šonedēļ tika izsaukts uz Nacionālo hokeja līgas (NHL) komandu Sanhosē "Sharks", bet piektdien tika nosūtīts atpakaļ uz "Barracuda" vienību.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 65 punktiem 49 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžpportas "Sound Tigers" ar 54 punktiem 51 mačā ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā Klīvlendas "Monsters" ar 41 punktu 50 cīņās ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar 50 punktiem 48 mačos ir septītā starp astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!