Foto: AFP/Scanpix/LETA
Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja turnīrā sestdien pirmo vietu B apakšgrupā nodrošināja Olimpiskie atlēti no Krievijas (OAR), kuri tādējādi nodrošināja sev vietu ceturtdaļfinālā.

Bijušo Latvijas izlases uzbrucēju Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā OAR trešās kārtas mačā ar rezultātu 4:0 sagrāva ASV hokejistus. Uzvarētājiem divus vārtus guva Iļja Kovaļčuks un Nikolajs Prohorkins. Savukārt vārtsargs Vasīlijs Košečkins atvairīja visus 29 pretinieku metienus.

Otrā B grupas spēlē Slovēnija ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Slovākijas valstsvienību.

Slovēnija šajā mačā otrajā periodā izvirzījās vadībā ar rezultātu 2:0, kad vārtus guva Blāzs Gregorcs un Anže Kuralts, bet tad Milošs Bubela vienus vārtus slovakiem atspēlēja. Trešajā periodā Marcels Haščāks panāca izlīdzinājumu, bet pamatlaika pēdējās 14 minūtes aizritēja bez vārtu guvumiem. Pagarinājumā arī neizdevās noskaidrot uzvarētāju, bet pēcspēles metienu sērijā Roks Tičars un Žiga Jegličs izrāva savai komandai uzvaru.

B grupas kopvērtējumā Krievijas izlase uzvarēja ar sešiem punktiem trīs spēlēs. Pārējās trīs komandas izcīnīja četrus punktus, bet otro vietu ieņēma Slovēnija, trešo – ASV, bet ceturto – Slovākija.

Olimpisko spēļu formāts paredz, ka katras apakšgrupas uzvarētājs un viena labākā otrās vietas ieguvēja automātiski iekļūst ceturtdaļfinālā, bet pārējās izlases aizvada astotdaļfināla maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!