Foto: Privātais arhīvs
Latvijas sieviešu hokeja izlase piektdien pārbaudes turnīru Katovicē sāka ar uzvaru 7:2 pār Ungārijas U-19 valstsvienību, pa trim vārtiem gūstot Kanādā dzimušajai latviešu izcelsmes hokejistei Kristai Jip-Čakai un Jūlijai Mihejenko.

Vēl vienus vārtus Latvijas izlases labā guva guva Kristena Stangrevica. Par labāko spēlētāju Latvijas komandas labā atzina Jip-Čaku, kurai šī bija debija valstsvienībā.

Patlaban 22 gadu vecā Jip-Čaka aizpērn vērsās Latvijas Hokeja federācijā un izteica vēlmi pārstāvēt Latvijas sieviešu izlasi. Pērn jūnijā saņēma Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) padomes atļauju pārstāvēt Latvijas nacionālo sieviešu valstsvienību.

Kā galveno argumentu spēlēšanai nacionālajā izlasē Jip-Čaka minēja savas saknes no Latvijas. Tāpat hokejistei ir Kanādas un Latvijas dubultpilsonība, Latvijas pasi iegūstot 2015.gada 14.aprīlī.

Iepriekšējās četras sezonas Jip-Čaka spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijā (NCAA) Jēlas Universitātes komandā, kur 2016./2017.gada sezonā ar 27 rezultativitātes punktiem (8+19) viņa bija savas koledžas komandas rezultatīvākā spēlētāja un komandas kapteine.

Viņa ir dzimusi Ontario provinces pilsētā Vitbijā, savukārt viņas mamma Liza Preisa savulaik nodarbojusies ar volejbolu, spēlējot Sinsinati Universitātes komandā.

Pirms četriem gadiem Jip-Čaka bija iekļauta Kanādas U-18 izlases kandidātu sarakstā, kā arī kļuva par Kanādas U-18 čempionāta uzvarētāju.

Sestdien Latvijas sieviešu izlase spēkosies ar Poliju, bet svētdien tiksies ar Spāniju.

Latvijas sieviešu hokeja izlasi vada Miks Golubovičs, kuram asistē Laila Dekmeijere-Trigubova.

Latvijas sieviešu hokeja izlase pērn aprīlī, startējot pasaules čempionāta A divīzijas B apakšgrupā, palika trešajā vietā, netiekot pie ceļazīmes uz augstāku grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!