Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pēc savas olimpiskās debijas bija pārpildīts ar labām emocijām, lai gan īsajā un izvēlas programmā piedzīvoja kritienus.

Vasiļjevs, kurš vīriešu sacensību izvēles programmā startēja kā pirmais, savā slidojumā divreiz krita pēc trīskāršā akseļa lēciena. Tomēr izvēles programmā viņš ieguva 155,06 punktus, bet summā olimpiskajās spēlēs nopelnīja 234,58 punktus. Viņa karjeras labākais rezultāts summā ir 243,52 punkti. Visticamāk, olimpiskajā vērtējumā viņš saglabās 21. vietu, ko ieņēma pēc īsās programmas.

"Jūtos pārpildīts ar pozitīvām emocijām. Labi noslidoju, man patika slidota un publika mani silti uzņēma. Man vieglāk ir startēt pirmajam, jo sarežģītāk ir gaidīt un noskaņoties, kad jāsāk slidot. Kad mazāk jāgaida, tad ir vieglāk slidot," sacīja 18 gadus vecais Vasiļjevs.

Ierasti daiļslidošanas sacensībā ar Vasiļjeva dalību tribīnēs ir ļoti daudz Latvijas karogu, kas bija arī Phjončhanā. Tomēr sportists vēlējies, lai tribīnes būtu pilnākas, jo uz pirmo sportistu sniegumu nebija tik daudz skatītāju.

Runājot par programmu, Vasiļjevs atzīst, ka nav sanācis trīskāršais akselis, kas nav izdevies arī īsajā programmā. "Iesildīšanās laikā gan sanāca, gan nesanāca (trīskāršais akselis). Nedēļu pirms olimpiskajām spēlēm izdevās ļoti viegli, bet dažas dienas pirms sacensībām šis lēciens "pazuda"."

Lai gan Vasiļjevs izvēles divreiz krita, summā viņš saņēma samērā augstu vērtējumu. Pats sportists gan īpaši nedomā par vērtējumu, bet koncentrējas uz slidošanu. "Es nedomāju par atzīmēm, bet par to, vai es 100% slidoju. Man tas bija emocionāls un piepildīts slidojums, jo man iepatikās. Vairāk slidoju, lai saņemtu emocijas uzstāšanās laikā. Man kā cilvēkam, kuram patīk asas izjūtas, tas ir nepieciešams."

Runājot par olimpiādē gūto pieredzi, Vasiļjevs atzīst, ka ir ļoti daudz atziņu par to, kas vēl jāuzlabo sniegumā. Latvijas daiļslidotājs apliecināja, ka turpinās sadarboties ar savu treneri, kādreiz slaveno daiļslidotāju Stefanu Lambjēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!