Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna piektdien Phjončhanas olimpisko spēļu slaloma sacensībās ierindojās 37. vietā, bet par olimpisko čempioni kļuva Zviedrijas sportiste Frīda Hansdotere.

Gasūna pirmajā braucienā ieņēma 39. pozīciju, bet otrajā braucienā viņai izdevās uzrādīt 37. ātrāko rezultātu. Divu braucienu summā ar rezultātu minūte un 49,31 sekunde Gasūna ierindojās 37. pozīcijā. Ar šīm sacensībām Latvijas kalnu slēpotāja noslēdza savas debijas olimpiskās spēles. Jau vēstīts, ka milzu slalomā viņa finišēja 43. pozīcijā.

Par olimpisko čempioni kalnu slēpošanas slalomā sievietēm kļuva Zviedrijas sportiste Frīda Hansdotere, kura abos braucienos uzrādīja otro ātrāko laiku, bet summā viņai pirmā vieta ar rezultātu 1:38,63 minūtes. Tas bija par 10,68 sekundēm ātrāk nekā Gasūnai. 32 gadus vecā zviedriete ieguva pirmo olimpisko medaļu.

Otrajā vietā ierindojās pirmā brauciena uzvarētāja Vendija Holdnere no Šveices, viņa summā bija tikai par 0,05 sekundēm lēnāka nekā uzvarētāja, savukārt pārsteigumu sagādāja 20 gadus vecā austriete Katarina Galhubere, kura finišēja trešajā vietā (+0,32) un apsteidza slaveno amerikānieti Mikaelu Šifrinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!